Zwangerschap // Het tweede trimester

het tweede trimesterHet derde en laatste trimester is aangebroken! Wat super raar om dit te schrijven, soms vind ik dat de tijd langzaam gaat maar als ik dan besef dat ik nog maar 13 weken (of iets meer of minder) op de teller heb dan gaat het juist wel heel snel!

Ik vind het nog zo gezellig met die kleine meid in mijn buik. Ik voel haar iedere dag heel goed en het lijkt af en toe alsof ze een gezellig feestje aan het bouwen is in mijn buik. Mijn buik groeit ook echt iedere week, een droom die uitkomt zeg maar!

Geen klagen

Eigenlijk moet ik zeggen dat ik totaal geen klagen heb. Geen extreme kwaaltjes, de baby doet het goed en ik voel me ook nog vrij energiek. Ik ben echt heel benieuwd wanneer de laatste trimester kwaaltjes zullen komen, hopelijk natuurlijk gewoon niet. Ik moet alleen binnenkort bloed laten prikken voor mijn suikerwaarde omdat de groei van mijn baarmoeder wat vooruit loopt.

Buiten adem en maagzuur

Wat ik wel heb en waar ik soms best wel om moet lachen, is dat ik snel buiten adem ben. Ik rende altijd de trappen hier op en had best een goede conditie. Tegenwoordig moet ik toch echt ff eerst uithijgen voordat ik verder kan gaan. Geen probleem natuurlijk, doen we het gewoon wat minder snel!

Vanaf een week of 20 heb ik zo nu en dan ook last gekregen van maagzuur in de avond. Niet dat ik er al mega veel last van heb want na één of twee Rennie’s gaat het altijd al een stuk beter gelukkig. Ik vrees alleen wel dat dit misschien erger gaat worden naarmate de baby groter word, maar we zullen zien.

Nachtmerries en slechter slapen

Dit is wel een klein vervelend puntje! Ik slaap niet heel goed de laatste weken, ik droom veel en heb het mega warm (laat die koude temperaturen dus maar komen). De meest rare nachtmerries komen voorbij dit komt volgens mij vooral omdat ik niet diep slaap. Een voorbereiding op het moederschap misschien?

Babykamer is klaar

Waar ik enorm blij en vrolijk van word is dat de babykamer helemaal af is! We hebben in onze vakantie het hele kamertje in orde kunnen maken. Ik moet dus alleen nog wassen en strijken, niet bepaald mijn grootste hobby. Waarschijnlijk doe ik dit ook pas wanneer ik verlof heb. Nog niet gezien hoe het kamertje eruit ziet? Ik heb er een artikel over gemaakt. Ik ben er echt heel trots op!

Ik hoop dus dat het laatste trimester ook op deze manier mag door gaan. Ik hoef nog maar 9 weken te werken voor mijn verlof, het aftellen kan nu dus echt beginnen! Wil je meer volgen van mijn zwangerschap, ik post ook vaker op insta stories!

 


Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *