Yoghurt Receptenboek

Het is weer lang geleden dat er een review van een kookboek verscheen op mijn blog. Laatst was ik bij een vriendin en zag dit boek bij haar, na het even doorgebladerd te hebben besloot ik het direct te bestellen. Ik hou van yoghurt dus een boek vol recepten hiermee leek me een mooie uitdaging op wat variatie.

In dit receptenboek staan in totaal 47 verschillende recepten met zoals het boek al zegt allemaal met yoghurt. Het heeft zowel zoete als hartige recepten uit de keuken van Yoghurt barn. Een enorme variatie van bananenbrood tot panna cotta en van kwarktaart tot komkommersoep.

Het ziet eruit als een vrij dun boekje maar het aantal recepten met yoghurt vind ik toch best wel wat. Yoghurt barn is een bedrijf wat heel erg in opkomst is de laatste jaren. Dit bedrijf heeft 12 verschillende filialen over het hele land verspreid. Helaas nog geen in Breda dus ik heb zelf nog niet kunnen proeven. Het is opgericht door een stel dat nu in samenwerking met Campina deze gave keten groot brengt.

In het boek gebruiken ze niet alleen maar gewone yoghurt maar ook bijvoorbeeld griekse yoghurt, hangop of volle/magere yoghurt. Je hebt er niet alleen ontbijtjes in staan maar ook lunch gerechten, desserts en tussendoortjes. Vooral de lunch gerechten vond ik verassend want hartige platbrood of rode biet met verse munt en yoghurt had ik echt niet verwacht!

Ik heb tot nu toe twee gerechten geprobeerd. Een vriendinnetje van mij had de banen kwarktaart gemaakt die echt heel erg lekker was en zelf heb ik de brownies uit het boek gemaakt. Je kon de brownies 4 dagen in de koelkast bewaren maar bij ons waren ze binnen twee dagen allemaal op. Er staan zowel ongezonde als gezonde gerechten in dit boek, dus zeker keuze genoeg.

Het boek is ook zeker betaalbaar want je kunt hem bestellen bij bol.com voor €15. Ik ga zeker nog wat recepten eruit maken en ben benieuwd of alles met yoghurt net zo lekker smaakt.

Brownie

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Signature
Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *