Wat ik wel/niet leuk vind aan zwanger zijn?

Zwanger worden en zijn is de afgelopen jaren mijn grootste droom geweest laten we dat voorop stellen. Ik vind het vooral mooi wat een vrouwenlichaam wel niet kan! Wat ik wel/niet leuk vind aan zwanger zijn? Want het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Hopelijk zijn jullie mijn zwangerschapsgeklets nog niet beu!

Wat ik wel leuk vind aan zwanger zijn?

 • Je lichaam die het toch maar doet! Ik bedoel hiermee dat het toch echt mogelijk is om een kindje te laten groeien in je buik. Ik heb vaak genoeg mezelf afgevraagd of mijn lichaam het überhaupt wel zou lukken maar hell yeah mijn lichaam is er nog goed in ook!
 • Een groeiende buik, oké niet de eerste paar maanden want dan lijkt het meer op een paar kilootjes extra door het eten. Maar als je buik daadwerkelijk een mooi rond bolletje wordt. Ik ben echt trots op mijn buik en show hem in ieder geval graag!
 • Extra lieve mensen, want zodra mensen zien dat je zwanger bent doen ze extra lief. Ze helpen je waar nodig en ze vragen vaker hoe het met je gaat. Eigenlijk best raar want dit zouden mensen ook moeten doen als je niet zwanger bent maar toch merk ik dat het nu door mensen meer gedaan of gevraagd wordt.
 • Schopjes van je toekomstige baby! De eerste schopjes voelde ik in week 16/17 en vond ik heel vreemd. Ik vroeg me af of het mijn darmen waren maar nee het waren echt de eerste schopjes. Op dit moment met 29 weken schopt ze er iedere dag aardig op los en het is zo gezellig! Je bent nooit meer alleen.
 • Nadenken over de toekomst, maar nu ook echt voor het echt! Want ik heb natuurlijk vaak genoeg gefantaseerd over de toekomst maar nog niet wetende of die gedachten ooit wel uit zouden komen. Nu het echt zo is vind ik het heerlijk om te fantaseren over hoe ons gezin straks eruit zal zien.
 • Babykleding en spullen kopen. Al die babykleertjes en spulletjes zijn zo schattig, eigenlijk wil je alles wel hebben.

Wat ik niet leuk vind aan zwanger zijn?

Disclaimer: Eigenlijk heb ik echt geen klagen en vind ik het zwanger zijn leuk! Toch heeft iedere vrouw wel wat ongemakken tijdens de zwangerschap. De lijst is in ieder geval een stuk korter dan de leuke dingen.

 • Omvang buik, ik zit nu in een fase dat mijn buik zo hard groeit dat ik sommige dingen niet zo snel en makkelijk meer kan. Mijn schoenen aandoen gaat met een zucht en een steun en de trap op rennen is aan het einde eerst op adem komen van het gehijg.
 • Oude kleding past niet meer. Heel veel vrouwen vinden zwangerschapskleding helemaal het einde maar bij mij is dat niet echt het geval. Ik mis af en toe mijn high waisted broeken. Ook passen een hele hoop truien niet meer die eigenlijk heel leuk zijn.
 • Rood vlees, carpaccio, sushi en rauwe ham… Ik mis af en toe echt wat dingen die ik nu niet mag eten. Als de bevalling achter de rug is ga ik dit dus mooi even inhalen!
 • Onzekerheden, ja nog altijd heb ik zo nu en dan onzekerheden. Gaat het goed met de baby? Kom ik niet te veel aan of lijk ik niet te dik? Kan ik dit wel eten? Dat is een kleine greep uit mijn onzekerheden maar die horen erbij vrees ik.

Maar het is een hele bijzondere tijd in mijn leven, daar ben ik van overtuigd. Ik ben benieuwd of ik dat alles straks ga missen als ik uiteindelijk bevallen ben. Ik denk het getrappel en de grote buik in ieder geval wel maar ik kan niet wachten tot ze er is!

 


Volg:

3 Reacties

 1. 30 oktober 2019 / 13:27

  Ik vond zwanger zijn ook heel erg leuk! Leuke spulletjes kopen en de schopjes voelen. Het was zo gezellig! Ik miste het alleen heel erg dat ik niet meer op mijn buik kon slapen.

 2. 31 oktober 2019 / 17:08

  Lijkt me zo mooi om mee te maken, ik hoop echt dat het mij gegund is en dat ik het ooit zelf mag ervaren!

 3. 1 november 2019 / 12:29

  Zo herkenbaar deze punten. Het zou zo uit mijn mond kunnen komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *