Wat ik gebruik om te bloggen

Header

Bloggen word bij mij een steeds grotere hobby, iedere keer ontdek ik weer iets nieuws. Blij dat ik iedere keer weer mooiere foto’s leer maken, wordpress steeds beter leer kennen en steeds meer inspiratie krijg voor artikelen door jullie! Dat allemaal terwijl ik nog helemaal niet zo lang bezig ben. Vandaag laat ik jullie zien wat ik zoal gebruik om te bloggen. Indien mede-bloggers tips hebben, laat het vooral weten.

Ik weet dat ik nog niet heel lang bezig ben en dat ik nog veel moeten leren. Maar aan dit soort artikels heb ik heel veel gehad bij andere bloggers. Daarom wil ik ook graag delen wat ik nu gebruik. Elkaar helpen kan zeker geen kwaad!

Site 

Mijn site draait op WordPress. Ik ben vanaf het begin al met WordPress bezig en heb dus geen kennis van blogger. Wel merk ik dat ik het comment systeem fijner vind bij WordPress sites. WordPress is op het begin heel erg veel uitvogelen. Ik had zelf echt 0 kennis en ben door youtube en internet gewoon gaan proberen. Ook ik heb af en toe gedacht, waar ben ik aan begonnen! Om eerlijk te zijn denk ik dat nu nog wel eens aangezien het nog allemaal veel beter kan.

Mijn site heeft zoals je kunt zien een eigen domein. Dit kost inderdaad geld maar ik vind het zelf wat netter ogen en ook zeker als bedrijven je mailen. Ze nemen je dan ook iets serieuzer. Mijn server word door mijn vader geregeld hier kan ik dus eigenlijk niets over vertellen omdat ik hier helemaal geen kennis van heb.

IMG_6424

MacBook/Iphone 5s

Alles voor mijn site doe ik op mijn MacBook. Artikelen typen, social media, foto’s bewerken en alles wat er ook maar bij komt kijken. Ook doe ik veel met mijn Iphone 5s. Hiermee kijk ik vooral op mijn artikelen goed verschijnen en houd ik mijn social media mee in de gaten. Zonder Apple in de buurt word ik dus best gefrustreerd haha!

IMG_1230-kopie

Spiegelreflex Camera

Foto’s vind ik een heel belangrijk onderdeel van bloggen. Vaak blijven mensen hierdoor op je blog kijken en ik merk zelf ook dat ik dat doe bij andere bloggers. Het is veel uitvogelen en natuurlijk gaat het niet over 1 dag en ben je een perfecte fotograaf naar een aantal maanden. Maar echt hoe vaker je het doet hoe beter het iedere keer word. Ik heb zelf de Canon 600D. Niet te duur, kunnen veel verschillende lenzen op en heeft ook een uitklapbaar scherm zodat selfies maken makkelijk gaat haha.

IMG_1881-2 kopie

Lenzen

Ik heb nu drie lenzen in bezit, Canon 50 mm F1.8, Canon 18-55mm standaard lens en de Sigma…… De 50 mm lens heb ik nu twee weken in gebruik en ik vind hem echt super fijn! Ik wissel nu vooral de 50 mm en de standaard kit lens van Canon af. Enige wat nog ontbreekt zijn de macro opzet filters zodat ik met de 50 mm wat dichterbij kan fotograferen.

IMG_6436

Softbox

Ik werk 40 uur in de week en rond deze tijd van het jaar is het dan onmogelijk om foto’s te maken. Daarom heb ik vrij vroeg een softbox aangeschaft. Mijn softbox komt van VidaXL en kost helemaal niet veel €42,99. Helaas merk ik wel dat je met 1 softbox veel schaduw nog krijgt. Wij hebben helaas nu nog niet de ruimte om een tweede ergens op te bergen. Misschien in Maart als we verhuizen dus!

Dit zijn vooral de spullen die ik gebruik voor mijn blog! Ik ben heel benieuwd wat andere bloggers gebruiken dus heb je tips laat het me dan weten in de comments of via de mail.

 

Signature
Volg:

4 Reacties

 1. 28 januari 2015 / 22:42

  Ik moet ook dringend eens een softboxen aanschaffen 🙂
  Leuk om dit te lezen.
  X

 2. 29 januari 2015 / 20:22

  Leuk artikel! Ik vind dat je blog er goed uit ziet hoor, je noemt jezelf een beginnende WordPresser (ik verzin maar even een nieuw woord), maar ik vind je design heel strak, overzichtelijk maar ook zeker aantrekkelijk om naar te kijken! Zelf ben ik al weken research aan het doen naar HTML codes en dergelijke maar mijn laptop (Samsung Chromebook) maakt het helaas onmogelijk om ook maar iets zelf te maken. Hard sparen voor een fatsoenlijke laptop dus!

  • Vera
   Auteur
   29 januari 2015 / 20:50

   Wat een lief berichtje!! WordPress is ook zooo uitgebreid, iedere keer ontdek ik weer iets nieuws. Sinds ik mijn Macbook heb kan ik niet meer zonder.

 3. 9 februari 2015 / 20:21

  Ik vind het super leuk om te lezen wat andere bloggers gebruiken voor hun blog. Ik wil ook heel graag een eigen domein, maar eerst wil ik goed uitzoeken hoe dit precies werkt en in elkaar zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *