Van Delft Pepernotenfabriek test

Heel veel mensen zullen dit artikel nog niet willen lezen want het is pas begin November, maar sorry ik kon het niet laten! De pepernoten zijn echt overal te verkrijgen en er is zelfs een heuse Pepernoten pop-up store in Breda van Van Delft Pepernotenfabriek. Ik kon het dus niet laten om even een aantal zakjes in te slaan. Vier verschillende smaken die ik heb uitgeprobeerd, ik open hierbij de pepernoten test!

Van Delft Pepernotenfabriek is de grootste producent van pepernoten en mag zich daarbij de ‘hofleverancier van Sinterklaas’ noemen. Sinds 1880 produceren zij al pepernoten en het kan dan ook niet anders dat ze rond deze tijd verschillende pop-up stores openen. Mocht je geen pop-up store in de buurt hebben, geen probleem want je kunt ook online bestellen in hun webshop.

In de Van Delft winkel hebben ze niet alleen maar ‘normale’ standaard pepernoten. Ze hebben ze in allerlei smaken, varianten en groottes. De gekste smaken zijn verkrijgbaar, je hebt ze van Zure matten smaak tot drop en van Ral el hanout tot Sweet chili. Sommige smaken durf ik niet uit te proberen en voor deze pepernoten test ben ik voor een aantal smaken gegaan die mij lekker leken. De smaken die vandaag aan bod komen zijn, Cappuccino, Irish Coffee, Appeltaart en Pumpkin spice.

Even een disclaimer voordat we beginnen: Ik weet dat dit allemaal ongezond is en er enorm hoeveelheid aan suiker/E-nummers aan is toegevoegd. Maar pepernoten horen er gewoon bij en ik eet ze niet allemaal alleen op haha! Een aantal extra uurtjes sporten zullen het goed maken.

Cappuccino 

Laten we beginnen met de lekkerste van allemaal. Deze witte chocolade pepernoten hebben een lekkere lichte koffie smaak. Ik houd enorm van koffie smaak en vooral bij bijvoorbeeld koekjes. Ook is er een vleugje kaneel aan toegevoegd die je lichtjes proeft. Van deze cappuccino smaak ik moeilijk af te blijven! Wel leuk dat je bij deze pepernoten echt proeft dat het om de smaak cappuccino gaat.

Ingrediënten: witte chocolade 47% (suiker, cacaoboter, volle melkpoeder, weipoeder (melk), emulgator (sojalecithine), natuurlijk aroma), tarwebloem, suiker, plantaardige oliën (palmolie, raapzaadolie), glucosestroop, glansmiddelen (Arabische gom, schellak), suiker, specerijen (bevat o.a. kaneel), rijsmiddelen (E450, E500, E503), 1% chocolade (suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgator (sojalecithine), natuurlijk aroma), zout, gebrande suikerstroop, invertsuikerstroop, kleurstof (karamel), aroma.

Irish Coffee

Nog een koffie variant namelijk de Irish Coffee. Een iets vollere smaak die waarschijnlijk komt door de toevoeging van anijs. Ook lekkere witte chocolade pepernoten maar geen pepernoten waarbij je gelijk denkt aan de smaak van Irish coffee. Mocht je al voor cappuccino zijn gegaan is deze misschien niet veel meer bijzonder.

Ingrediënten: 47% witte chocolade (suiker, cacaoboter, volle melkpoeder, weipoeder (melk), emulgator (sojalecithine), natuurlijk aroma), tarwebloem, suiker, plantaardige oliën (palmolie, raapzaadolie), glucosestroop, glansmiddelen (Arabische gom, schellak), 0,5% chocolade (suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgator (sojalecithine), natuurlijk aroma), aroma, kaneel, zout, anijs, rijsmiddelen (natriumcarbonaten, ammoniumcarbonaten).

Appeltaart

Naar deze smaak was ik zo ontzettend benieuwd. De vrouw in de winkel vertelde me dat dit een groot favoriet is en dat de pepernoten ook werkelijk naar appeltaart smaken. Eenmaal thuis heb ik daarom deze smaak gelijk even geproefd. Deze pepernoot is echt ontzettend zoet wat waarschijnlijk komt door de karamel en de hoeveelheid suiker die is toegevoegd. Hij heeft wel wat weg van appeltaart maar niet voor de volle 100%. Van deze smaak moet je ook zeker maar een paar eten want je word best snel misselijk. Niet mijn favoriet, helaas.

Ingrediënten: witte chocolade 47% (suiker, cacaoboter, volle melkpoeder, weipoeder (melk), emulgator (sojalecithine), natuurlijk aroma), tarwebloem, suiker, glucosestroop, plantaardige oliën (palmolie, raapzaadolie), specerijen (bevat o.a. kaneel), rijsmiddelen (natriumcarbonaten, ammoniumcarbonaten, difosfaten), glansmiddelen (Arabische gom, schellak), zout, aroma, kleurstof (karamel), gebrande suikerstroop, suikerstroop.

Pumpkin Spice

Ik ben echt dol op de Pumpkin Spice smaken deze herfst. Wat me gelijk opvalt is dat deze pepernoten een stuk kleiner zijn als de andere. Het zijn in vergelijking tot de andere pepernoten ook melk chocolade pepernoten. De toevoeging van een hoop specerijen maakt dit tot een lekkere herfst-achtige volle smaak. Ik vind dat je bij deze pepernoten de kaneel vooral goed proeft. Deze Pumpkin Spice verdient een hele goede tweede plek in deze test.

Ingrediënten: suiker, tarwebloem, cacaoboter, volle melkpoeder, palmolie, glucosestroop, weipoeder (melk), kaneel, zout, anijs, raapzaadolie, glansmiddelen(Arabische gom, schellak), specerijen, rijsmiddelen (natriumcarbonaten, ammoniumcarbonaten), kleurstof (carotenen), emulgator (sojalecithine), natuurlijk aroma.

Ontzettend leuk om eens wat anders te proberen dan alleen een standaard pepernoot (nog altijd favoriet hier). Ik ben eigenlijk heel erg benieuwd naar elk andere smaak die ze hebben gemaakt want er zitten een aantal hele gekke smaken bij. Je kunt in de winkel bij Van Delft een aantal smaken proeven op voorhand waardoor je weet of het wel wat voor je is. Het is toch gelijk 285 gram en de zakjes kosten €4,00. Niet goedkoop maar wel eens leuk om wat anders te proberen. Ik kreeg bij aankoop van deze 4 zakjes een halve kilo gewone pepernoten erbij.

Wat vinden jullie van deze pepernoten test? 

 

Signature
Volg:

2 Reacties

  1. 5 november 2017 / 16:37

    Oeh wat lekker! Die pumpkin Spice trekt vooral mijn aandacht. Maar ik ben ook wel erg benieuwd naar Cappuccino!

  2. 8 november 2017 / 11:03

    Ik zie heel veel voorbij komen bij bloggers over pepernoten.. Eerlijk gezegd ik heb dat nog nooit geproefd, hoe dat komt weet ik eerlijk gezegd niet. Denk eerder dat het bij ons hier in België dat niet echt veel voor komt in de winkels waar we heen gaan en de sint dat ook nooit geeft. Maar ik lees der steeds heel goeie reasie over. Als ik eens in Gent ben zal ik maar eens naar de Hema gaan..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *