Update: Fitter worden #7

Update: Fitter worden

Een maand geleden vertelde ik jullie dat het niet zo heel goed ging met mijn eetgedrag. Het was kerst, had vakantie en kan nog wel 10 andere smoesjes bedenken. In het nieuwe jaar heb ik me weer volledig herpakt en zit ik weer lekker in het ritme! Ik vertel jullie er vandaag weer meer over.

De laatste keer was mijn update niet echt positief. Het sporten ging aardig en het eten ging heel slecht. Ik had twee weken vakantie en vond dat ik niet zo streng voor mezelf moest zijn. Daarin tegen liet ik eigenlijk alle riemen los en heb ik alles gegeten waar ik zin in had. Het was eigenlijk even best wel fijn en voelde me alles behalve schuldig op dat moment.

Maar toen kwam 1 Januari 2017. Iedereen stelt weer goede doelen en heel de sportschool staat weer vol met nieuwe mensen. Ik had met mezelf afgesproken om niet te veel doelen op te stellen maar meer weer terug in mijn ritme komen. Dat is dus meer op mijn eten te gaan letten en het sporten zo’n 4 a 5 keer in de week vol houden.

Ook was het weer tijd om weer een meting te laten doen bij Health Advies Breda. Ik was er 2,5 maand niet geweest en vond het eigenlijk ook wel weer een beetje eng en confronterend om een meting te laten doen. Toch heb ik vorig weekend besloten om het te doen. Ik had desnoods die heerlijke pannenkoeken mix nodig die ze alleen daar verkopen.

De vetmeting viel op zich mee, ja ik ben iets omhoog gegaan, maar wat wil je na 2,5 week niet op je eten letten. Mijn vetpercentage bleek 26,8% te zijn. Ik was niet heel erg geschrokken. Wel heb ik samen met mijn coach gekeken naar hoe we mijn doelen kunnen bereiken in 5 maanden. Ik ga een ander eetschema volgen en het sporten blijf ik aanhouden.

Ik heb op dit moment een ontzettend leuk wrok-out schema gekregen dus sporten zal geen ramp worden. Het eten daarin tegen word nog even doorzetten. Ik ga namelijk beginnen aan een carb-cycling schema. Dit houd in dat ik drie dagen wissel in mijn calorieën inname. Ik begin met dag 1 met de laagste aantal, dag 2 wat meer en dag 3 nog wat meer. Hierdoor hou ik als het goed is mijn stofwisseling een beetje voor de gek en kan ik op dag 3 extra veel verbranden. Ik ben dus heel benieuwd!

Op 20 Februari zal mijn jurk afgespeld worden dus ik hoop dat ik over een maand al wel op een redelijk percentage zit. Zodat ze niet nog heel veel moet vermaken daarna. Ik ben op dit moment echt zo gemotiveerd als wat want het sporten begin ik zelfs echt leuk te vinden!

Ik hoop dus dat ik bij de volgende update positief nieuws kan geven maar voor nu ben ik weer blij dat ik gemotiveerd ben en er voor wil gaan. De laatste maanden ben ik inderdaad een aantal keer terug gevallen maar het gevoel dat ik nu nog maar 5 maanden heb is een extra stok achter de deur. Ik zal hoe dan ook fit en blij in mijn trouwjurk verschijnen.


Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *