Update | Back on track!

Voordat ik in het huwelijksbootje stapte ging het sporten en gezond eten heel goed. Ik had een doel en voelde me fitter dan ooit! Hierna was het doel weg en kwamen er weer genoeg kilootjes bij. Ik ben weer back on track en laat je vandaag weten hoe.

Voor de bruiloft stond ik 4x per week in de sportschool en was mijn eten 9 van de 10 keer een gezonde keus. Ik moest en zou er strak uit zien in mijn droom trouwjurk. Dat gebeurde en ik was enorm tevreden hoe ik er op die dag uitzag. We gingen daarna op huwelijksreis en de gezonde keuzes werden ingewisseld voor ongezonde keuzes. Want ik ben nog steeds van mening dat je op vakantie extra mag genieten van eten. Het sporten ging zelfs van 4x naar maximaal 2x per week. Ik had geen doel meer en had even een dip.

Eerst was het 1 kilo daarna 2 en uiteindelijk nu 5 kilo zwaarder in een half jaar tijd. Dit heeft ook te maken met wat ups en downs in dit half jaar maar dat even buiten beschouwing te laten. Het is niet dat ik mezelf verplicht om die 5 kilo weer af te vallen. Ik wil gewoon weer mezelf fit voelen. Ik wil weer naar 3x in de week sporten en 70% gezond eten. Dit betekent dat ik in het weekend mezelf ook echt wat gun. Lekker stukje chocolade of een bakje chips tijdens het Netflixen. Het moet natuurlijk geen straf worden.

Ja, ik ben dus 1 van die mensen die ineens weer in Januari begint met een goed voornemen. Eigenlijk moet ik er best om lachen maar ik voel mezelf ook een stuk fijner en gelukkiger als ik 3x een uurtje sport in de week. Dat ik het vol kan houden heb ik bewezen voor mijn bruiloft alleen deze keer iets minder extreem.

De eerste twee weken zitten er al weer op en ik voel me al een stuk meer happy. Oke, ik heb ook echt enorme spierpijn gehad en het voelde alsof ik een oud oma’tje was geworden maar het voelde lekker! Ik hoop zo nu en dan weer met jullie een update te delen met hoe het er voor staat. Ik leg geen druk op mezelf en vind het prima als het gewicht zo blijft maar meer sporten en gezond eten om lekkerder in mijn vel te zitten dat is het belangrijkste.

Natuurlijk kan ik mijn nieuwe hobby bakken in het weekend niet laten en cheat ik dus zeker wel eens! Zolang het maar in balans is is het goed.

Nog meer van jullie die back on track zijn? Of stap voor stap beginnen met wat meer sporten?

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Volg:

2 Reacties

 1. Kathleen
  14 januari 2018 / 08:40

  Ondanks die 5 kilo erbij zie je er prachtig uit hoor! Ik weet niet waar die 5 kilo’s zitten !
  Als je maar goed in je vel zit, dat is het belangrijkste!

 2. 14 januari 2018 / 10:40

  Je moet het geen cheaten noemen maar genieten van het leven.
  Ik kan ook echt niet zonder lekker eten.

  Gewoon goed bewegen en sporten en veel water drinken.

  Jij komt er wel liefie kus! En veel succes Yo can do it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *