Tip // Canva gebruiken voor Social Media en blog

Canva gebruiken voor Social media

Oke, misschien een beetje vreemd dat ik een Social Media tip deel… Ik ben er namelijk nog niet echt de beste in. Maar toch is dit de uitvinding van 2018 voor mij! Geen #spon maar gewoon oprecht blij met Canva. Maar wat kan je er allemaal mee?

Canva kan iedereen online gebruiken. Je kan er veel verschillende plaatjes mee maken zoals Facebook berichten, Insta stories, Pinterest berichten en blogfoto’s. Ik leerde het zelf kennen door Femke Kamps van Youniqueblog. Zij gebruikt dit veel voor haar insta stories. Ik ging eens rond neuzen en kwam er achter dat je echt heel veel kan met Canva.

Als je het leuk vind om creatief bezig te zijn of iets unieks te maken is dit ook echt wat voor jou! Je gaat naar de website van Canva en maakt een account aan of logt in. Je kan daarna gelijk aan de gang met ontwerpen. Ze hebben een hele hoop formats van ontwerpen. De afmetingen van de plaatjes kloppen direct met het format wat je wil gebruiken. Het zijn de beste en mooiste afmetingen voor dat bepaalde social media platform dus heel handig dat je daar niet mee hoeft te stoeien.

Als je bijvoorbeeld op instagram bericht deelt kun je aan de linkerzijde verschillende voor bewerkte lay-outs uitkiezen. Je kan natuurlijk ook gewoon zelf aan de slag gaan door elementen, teksten, achtergronden en eigen uploads toe te voegen. Je kunt gemakkelijk zien welke onderdelen gratis zijn en voor welke je moet betalen. Dit staat rechts onder ieder onderdeel.

Pinterest voorbeelden

Ik heb al verschillende lay-outs zelf gemaakt voor Pinterest, Instagram en mijn blog (insta-favorites artikelen) en ben nog lang niet uitgekeken. Ik vind het super dat je veel gratis mogelijkheden hebt en je dus niet gelijk aan een abonnement vast zit. Je kunt ook zelf afbeeldingen toevoegen en die dan gebruiken in je templates.

Blog artikel voorbeelden

Wat ik bij Femke Kamps zag vond ik ook ontzettend leuk. Het maken van to-do lijstjes of andere planners. Super handig en het motiveert je ook nog eens om zo je taken af te ronden. Mocht je weten hoe je de templates maakt, daar heeft Femke een blog over gedeeld.

Ik ben fan en ga het zeker nog vaak gebruiken. Wisten jullie al dat Canva bestond? Je kunt het natuurlijk ook gebruiken om uitnodigingen te maken voor feestjes of een super moderne en leuke CV.

 

 


Volg:

1 Reactie

  1. 7 december 2018 / 16:00

    Canva is echt heel erg handig en heb het al vaak gebruikt voor mijn Pinterest account 🙂 Werkt super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *