The wedding // trouwjurk

The wedding

Onze trouwdag was voor ons de mooiste dag die er tot nu toe was. Lekker cliché maar het is echt zo! Deze dag was natuurlijk niet compleet geworden als ik geen mooie trouwjurk had. Daar droomde ik namelijk al heel lang van. Hoe ik mijn keuze heb gemaakt ga ik vandaag aan jullie vertellen.

Toen Niels op zijn knieën ging in Mei ben ik al vrij snel op onderzoek uit gegaan naar de jurk. Wilde ik toch die Sissy jurk waarvan ik vroeger droomde of toch iets simpels en niet te veel tierelantijntjes. Ik was er wel van overtuigd dat ik ze beide wilde proberen. Direct wilde ik een afspraak maken maar zo makkelijk gaat dat niet. Ze stellen namelijk voor om pas 9 tot 6 maanden voor de bruiloft langs te komen. Laat wachten nou niet mijn sterkste punt zijn.

In Augustus was het dan zo ver! Ik ging naar Weddings in Rotterdam om trouwjurken te passen. Allereerst kreeg ik de vraag wat ik in gedachten had. Ik had al een tijdje de jurken van Stella York op het oog en daar wilde ik er al sowieso 3 van passen. Een sissy jurk hoorde er natuurlijk ook bij en een simpele bohemian jurk ging mee.

Het passen kon beginnen allereerst de Sissy jurk, totaal niets voor mij toen ik hem aan had en wat een onhandige jurk om mee te lopen. Ik struikelde de eerste keer al gelijk over het opstapje. Dit werd hem dus zeker niet. Daarna de bohemian jurk, die het simpelste van allemaal was. Ik vond deze jurk samen met mijn moeder echt heel mooi alleen mijn vader, schoonmoeder en vriendin iets minder. Deze hingen we apart. Daarna de Stella York jurken, de eerste was mooi maar nog geen wauw. Daarna kwam ik met DE jurk en iedereen was gelijk overtuigd dat dit hem moest worden. Toch nog voor de zekerheid wilde ik de laatste Stella York en de bohemian jurk nogmaals aan. Maar toch kwam ik steeds terug op de tweede jurk van Stella York (6249).

Die jurk werd het dus uiteindelijk! Ik wilde de jurk het liefst de hele tijd aanhouden maar dat kon helaas niet. Ze gingen de jurk bestellen en dit duurde 6 maanden. Ik had gelukkig een hele hoop foto’s waar ik vaak naar kon kijken want het duurde echt heel lang. Toen ik bericht kreeg dat de jurk binnen was en hem nogmaals mocht komen passen was ik bang dat ik hem misschien niet meer zo geweldig zou vinden maar toen ik hem weer aan had was ik weer verliefd. Nog steeds de beste keuze die ik had gemaakt.

In de toen aankomende maanden heb ik nog twee keer een passessie gehad waarbij ze de jurk hebben aangepast. Ik was zoals jullie misschien wel weten van mijn vorige artikelen bezig met sporten en gezond eten en iedere keer moest de jurk ingenomen worden waardoor ik iedere keer weer een boost kreeg voor de volgende passessie. De Maandag voor de bruiloft was de laatste passessie en kon de jurk nog iets aangepast worden, daarna mocht hij mee.

Ook had ik een lange sluier erbij wat het wel echt afmaakte. Deze heb ik overdag gedragen en in de avond verwisselde ik deze voor een mooie speld.

Zo ontzettend eng vond ik het om de jurk boven te hangen terwijl Niels beneden zat. Gelukkig wilde hij ook de jurk echt niet zien. Ik ging af en toe wel eens naar boven om naar de jurk te kijken. 16 Juni mocht ik hem aan en wat heb ik ervan genoten. De jurk was perfect en ik was zo intens gelukkig erin. Gelukkig hebben we de foto’s nog en is de jurk gestoomd en hangt deze mooi te wezen in de kast.

 

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren


Volg:

3 Reacties

  1. Kathleen
    19 juli 2017 / 13:42

    Je zag er prachtig uit!

  2. 21 juli 2017 / 15:06

    Oh my, ik ben helemaal verliefd! Hij is zo mooi en vooral ook heel elegant! Wauwie, je zag er echt prachtig in uit! Mooie foto’s ook! En natuurlijk nog gefeliciteerd met jullie huwelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *