Rituals The Ritual of Anahata: Large candle

The Ritual of Anahata

Als er een nieuwe Limited Edition uitkomt van Rituals wil ik het liefst direct gaan snuffelen. De geuren zijn nog altijd uniek en iedere keer vraag ik me af of het een geur voor mij zou zijn. De vorige collectie had dat totaal niet maar de limited edition van nu juist wel. The Ritual of Anahata is voor deze tijd van het jaar echt heerlijk!

The Ritual of Anahata is de nieuwe winter limited edition van 2017 bestaande uit 9 gevarieerde producten. In de collecties zit altijd wel een foaming shower gel, dit is het product wat ik meestal gelijk in sla. Deze keer sloeg ik hem over omdat ik mijn ogen op iets anders had gericht, namelijk de kaars. Ook in deze collectie zitten bijvoorbeeld een body mist, body cream, geurstokjes, bodyscrub, badolie, massagekaars en chai tee.

Open your heart is het gevoel wat op zou moeten komen bij deze Limited Edition van Rituals. The Rituaal of Anahata is geïnspireerd door de eeuwenoude chakrafilosofie uit India waarbij Anahata staat voor de hartchakra. De hartchakra is de chakra voor compassie en vriendelijkheid. Dus door deze geur worden we allemaal gewoon een stukje vriendelijker en warmhartig, hopelijk!

De geur sprak mij deze keer zo goed aan dat ik er eigenlijk heel mijn huis naar wil laten ruiken. Dat kan! Want er is in deze collectie een enorme kaars die wel 60 uur kan branden. De kaars weegt zo’n 600 gram en is echt een van de grootste kaarsen die ik nu in bezit heb. Meestal brengt Rituals ook nog een variant kleiner uit maar deze keer zijn ze alleen voor de grote gegaan. Ik ben echt dol op kaarsen en heb in deze periode van het jaar echt iedere avond alle kaarsjes aan staan. Ik vond het dus wel de moeite waard om hier in te investeren.

De kaars is aan de buitenzijde goud waarbij hij niet doorschijnt. Ik hoop dus wel dat de vlammen en het licht nog zichtbaar zijn naarmate de kaars verder brand. Op de zijkant staan zoals altijd bij Rituals een mooie quote, Love it!:

No beauty shines brighter than that of a good heart…

Nu het belangrijkste, de geur. Toen ik de geur voor het eerst rook deed het me gelijk denken aan de Herfst en Winter. Een ontzettende warme geur, de geuren die voor deze Limited Edition gebruikt worden zijn rozenhout en dennen. Vandaar dus die associatie met de Herfst en Winter. Natuurlijk heb ik even opgezocht wat deze twee geuren met je doen:

Rozenhout: maakt mensen meer ontvankelijk voor het genieten van alle mooie dingen om hen heen. Ze heeft een harmoniserende en ontspannende werking op de geest.

Dennen: verfrist je geest en is een uitstekende stemmingsverbeteraar.

Wat wil je nog meer in een kaars hebben! Volledig relaxen en genieten met een theetje en een dekentje op de bank.

Het enige nadeel van deze grote kaars is dat je hem de eerste keer minimaal 4 uur moet aan hebben staan. Dit zodat het bovenste laagje volledig vloeibaar wordt, de kaars brandt dan namelijk beter op waardoor alle kaarsvet gebruikt kan worden. De eerste avond hadden wij hem dus 4 uur aan en uiteindelijk was nog niet het hele bovenste laagje vloeibaar. Heeft misschien iemand van jullie tips om kaarsen mooi op te branden?

Ik ben zeker blij met deze kaars en brand hem nu iedere avond! De geur blijft goed hangen en ruik ik de volgende dag als ik uit bed kom nog steeds. Zeker een mooie toevoeging als je net als ik ontzettend blij word van kaarsen. De kaars is tijdelijk verkrijgbaar bij Rituals en kost €32,50.

 


Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *