The Passion Planner

Plannen is de laatste tijd echt een dingetje bij mij. Ik vergeet dingen op te schrijven in mijn agenda, weet niet meer welke artikelen ik nog moet maken of inplannen en maak mezelf vooral af en toe druk omdat ik het overzicht niet heb. Tijd voor orde!

Al een tijdje was ik op zoek naar een goede planner. Ik kocht een Desk planner bij Hema, heb verschillende agenda’s geprobeerd in verschillende soorten en maten maar nee alles was een totale flop. Samen met Niels heb ik een gedeelde agenda op mijn iPhone alleen zit ik dan nog met mijn planningen en to-do listen. Uiteindelijk na lang onderzoek ben ik terecht gekomen op the Passion Planner.

The Passion planner heb je in verschillende maten en vormen. Zo kun je er voor gaan om er één te nemen met datums en weeknummer maar ook voor een niet genummerde planner. Ik zelf vind de niet genummerde planner echt een uitvinding, mocht je eens een week vakantie hebben en niks gepland hebben dan sla je die gewoon over. Je kunt ook kiezen om de planner te laten beginnen op Zondag of Maandag. Ik ging voor Maandag.

Deze blauwe editie is een limited edition. Ik vond de buitenkant zo gaaf! Ze hebben hem nu ook als limited edition in roze en paars. De planner is niet zomaar een handig formaatje om mee te nemen namelijk A4. Wel vind ik dit ideaal omdat je gewoon genoeg plek hebt om alles op te schrijven.

De planner is niet alleen een agenda maar is er meer opgericht op jezelf doelen op te laten stellen en deze door middel van de planner uit te laten komen in stappen. Zo vertel je waar je op wil focussen per week, wat je persoonlijke to-do lijsten zijn en waarin je die week kan verbeteren.

Helemaal op het begin van The Passion Planner stel je je doelen voor een jaar op. Gewoon alles wat in je op komt schrijf je op. Daarna ga je deze verder uitwerken om te kijken of ze reëel zijn en wat je er voor zult gaan doen. Ik wil dit gedeelte vooral gaan gebruiken voor mijn blog. Hopelijk ben ik zo meer gefocust en weet ik wat ik wanneer moet doen om mezelf te motiveren. De laatste tijd zit ik in een bepaalde flow maar zie ik weinig tot geen groei. Ik doe het natuurlijk omdat ik het zelf heel erg leuk vind maar ik wil ook graag groeien en zien dat andere mensen het ook leuk vinden.

Dan heb je nog de ‘Month of’ dit kun je per maand invullen om een grove planning alvast in elkaar te zetten. Hier kun je ook zetten welke vrienden je graag in deze maand wil zien en welke plaatsten je heen wil en waar je je vooral niet druk over moet maken. Na iedere maand vul je dan nog ‘Montly Reflection’ in waarin je terug blikt op die maand en wat je allemaal ervan hebt geleerd en kan verbeteren.

Daarna heb je nog de gewone week planners waarin je alles kan uitwerken per week. Ook heb je per week een motiverende quote! Achterin The Passion planner heb je nog lege vellen om eens te brainstormen of als je je creativiteit kwijt moet. Ook zit er aan het eind nog een handig mapje waarin je eventueel papieren kunt bewaren.

Ik ga nu al beginnen met de week planner alleen pas volgende week met het maand gedeelte. Vanaf April ga ik hem dus volledig gebruiken. Heel benieuwd wat er van terecht gaat komen bij mij. Ik probeer iedere week voorafgaand aan de volgende week een grote planning voor mezelf uit te zetten. Hopelijk heb ik zo meer focus en zit ik me niet iedere keer blind te staren op alle Social Media kanalen.

Willen jullie een keer zien hoe ik hem daadwerkelijk gebruik over een aantal maanden? Dan kan ik er nog een artikel aan wijden.


Volg:

2 Reacties

 1. Ingrid
  27 april 2017 / 17:26

  Hoi Hoi!

  Ik zit er ook aan te denken om een passion planner aan te schaffen. Alleen ik twijfel nog over het formaat.
  Hoe bevalt jou passion planner?
  En welk formaat heb je nu?
  Is het voor jou te groot of te klein?
  Ik ben heel benieuwd naar je bevindingen.

  Groetjes van Ingrid.

  • Vera
   Auteur
   1 mei 2017 / 08:47

   Wat leuk dat je er naar vraagt! Ik ben heel tevreden over de Passion Planner. Ik heb zelf het A4 formaat en voor mij is dit ideaal. Ik gebruik hem vooral thuis en hoef hem dus niet ergens mee naar toe te nemen. Wat vooral er leuk aan is is dat je doelen aan jezelf kan stellen en hier per maand terug op kan kijken. Mocht je van plannen houden raad ik hem zeker aan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *