Solis koffiezetapparaat & Barista cursus

Solis koffiezetapparaat

Volgens mij hebben we een nieuwe hobby hier in huis. Sinds kort zijn we ons meer aan het verdiepen in koffie! Van een Senseo naar een Solis half automatisch koffiezetapparaat is toch wel even wat anders. We hebben zelfs een Barista workshop gedaan. Hoe dit zo is gekomen leg ik jullie uit.

Wij hebben heel wat jaartjes genoten van onze Senseo apparaat, prima voor 1 of 2 bakjes koffie in het weekend. We konden er zelfs Cappuccino en Latte Macchiato’s mee maken. Maar we gingen steeds wat vaker koffie drinken en eigenlijk was de Senseo niet echt meer ons ding. Als we buiten de deur koffie gingen drinken smaakte hij daar toch vele male beter.

Niels en ik verdiepte ons in koffie apparaten en kwamen uit bij een half automatisch koffie zetapparaat. We wilden het deze keer professioneel aanpakken. Niels kocht zelfs een boek over koffie om zich er in te verdiepen. Onze eisen waren eigenlijk vooral dat het apparaat niet te groot moest zijn, makkelijk te bedienen, melkopschuimer erbij en uiteraard verse bonen voor de beste koffie.

Uiteindelijk kwamen uit bij de Solis Grind & Infuse Pro 115 Zilver. Waarom die zal je je misschien afvragen? Omdat hij nog redelijk betaalbaar is en aan al onze eisen voldeed. Het koffiezetapparaat ziet er namelijk ook nog enigszins mooi uit vind ik zelf! Maar dan heb je uiteindelijk zo’n multifunctioneel apparaat in huis en dan? Nou wij hebben dus heel veel Youtube gekeken en research gedaan.

Ook hebben wij een ontzettende leuke Barista cursus gedaan in Breda bij Koffie bij Teun. Een avond workshop waarbij je van alles leert over koffie en het zetten van koffie. Teun verteld het ook met zoveel passie. We kunnen nu na de cursus steeds betere koffie zetten. Ook weten we nu hoe we met alle instellingen kunnen spelen. Het is namelijk de bedoeling dat je de juiste druk, maalgraad, doorlooptijd hebt. Voor een cappuccino natuurlijk ook nog de perfecte melk.

Het leuke is ook dat visite de koffie enorm lekker vind (even een kanttekening, ze komen dan wel vaker langs haha!). Het is leuk om mensen ook een cappuccino, espresso, Latte Macchiato of Americano aan te bieden. Mijn favoriet is toch echt wel de Cappuccino en die van Niels de dubbele espresso.

Met de bonen zelf zijn we nog een beetje aan het experimenten wat we het lekkerste vinden. Ik houd namelijk wat meer van romige en zoete koffie en Niels van sterke en wat meer bitter. We moeten dus voor de bonen een goede middenweg vinden.

Een kopje koffie zetten en drinken wordt in ieder geval een stuk leuker. Ook is de informatie achter koffie leuk om te weten! Je hebt er echt een hoop boeken over.


Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *