Review // YSL Volume The Shock mascara

YSL volume the shock mascara

De ontzettend fijne actie van IciParis was daar weer in September. Ze hebben de acties iets aangepast en je moet tegenwoordig wel 2 mascara’s aanschaffen voor 40%. Geen probleem want ik was door mijn voorraad heen en kon wel weer wat nieuws gebruiken. Ik besloot ditmaal voor de  YSL Volume the shock mascara te gaan.

Eigenlijk wilde ik voor alleen de Chanel Le volume gaan dit is namelijk mijn all time favorite mascara (naast Benefit alleen die is niet verkrijgbaar bij IciParis) maar toen zag ik dat de actie dus pas 40% wordt als je twee mascara’s in je winkelmandje gooit. No problem, ik ben de beroerdste niet en wil natuurlijk altijd iets nieuws uit proberen.

In 2016 heb ik al eens een vergelijkbare mascara geprobeerd van YSL. Daar was ik blij mee maar is uiteindelijk niet mijn favoriet geworden. Deze variant van YSL is de verbeterende versie en zou dus nog fijner in werking zijn. Let’s try it!

De huls is mooi klassiek zwart met niet te veel poespas. Op de huls zelf staat alleen ‘The shock’ en de sluiting van de mascara is bezegeld met het mooie YSL zegel. De letters en de dop zijn in een mooie luxe kleur die een beetje inzit tussen lila en rozé goud.

Het borsteltje zelf is niet iets specials, een zandloper vorm waarbij de haartjes vrij kort op elkaar zitten. Wel merk ik dat er precies de goede hoeveelheid product aan het borsteltje zit als je hem uit de huls haalt. Dat is irritatie punt 1 bij mascara’s vind ik zelf, te veel product aan je borsteltje waardoor je de helft moet afsmeren aan de huls.

The Shock mascara zou volgens Yves Saint Laurent donkere, intense en dramatische wimpers geven. Je kunt de mascara in meerdere lagen eventueel opbrengen voor een dramatischer effect. The Shock belooft zeer volle, gesepareerde en gekrulde wimpers.

Deze mascara breng ik zelf maar in één laag aan, het effect is voor mij dan namelijk al voldoende. Je wimpers worden mooi gescheiden en het geeft inderdaad goede volume. De mascara blijft ook heel goed op zijn plaats zitten gedurende de dag. Het is geen waterproof mascara dus verwijderen gaat gemakkelijk met bijvoorbeeld miccelair water.

Ik zelf breng dus geen twee laagjes aan omdat dan mijn wimpers al vrij snel gaan klonteren. Ik heb best lang en veel wimper van mezelf dus een enkel laagjes is prima. Het effect vind ik mooi en de mascara is makkelijk aan te brengen zonder te knoeien. Ik vind dus dat YSL goed hun best heeft gedaan met deze mascara. Ik gebruik hem voor nu zelfs iedere dag.

Of hij mijn favorieten Chanel Le volume gaat overwinnen, daar ben ik nog niet helemaal veruit. Ik vind het borsteltjes van Chanel en het effect misschien nog net iets fijner maar deze YSL Volume The Shock mascara komt zeker in de buurt. Ik zou hem alleen wel kopen als de actie van 40% er weer is. Deze mascara kost namelijk bij de IciParis €36,67, in de kleuren asfalt zwart en Underground blue.

 

 


Volg:

3 Reacties

  1. 12 oktober 2018 / 14:57

    Wauw wat ziet hij er mooi uit op jouw wimpers zeg! Ik vind dat hij echt super mooi volume geeft. Ik had echt super lang staan twijfelen toen de 40% korting actie was om hem te kopen, maar ik had het uiteindelijk niet gedaan omdat ik toch dacht dat het niks voor mij was. Maar nu ik hem zo bij jou zie, wil ik hem ook een keer proberen!

  2. 12 oktober 2018 / 15:39

    Wauw ziet er mooi uit! Ik heb altijd een issue met het zoeken naar de juiste mascara haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *