Review // Structuurjunkie Planner light

Structuurjunkie planner light

Bijna twee jaar geleden kocht ik voor het eerst het werkboek voor een structuurjunkie in spe van Cynthia Schultz. Een handig boek als je niet heel goed kan plannen en er wat houvast aan wil hebben. Uiteindelijk vond ik hem eigenlijk te groot en gebruikte hem weinig als planner. Cynthia bracht voor dit door de structuurjunkie planner light uit, vooral om maand- en weekplanningen te maken.

Structuurjunkie planner light

In het werkboek stonden vooral heel wat opdrachten om een gestructureerde planning te krijgen. Ik wilde dit vooral voor mijn blog gebruiken maar uiteindelijk heb ik hem er heel weinig bij gepakt. Ik heb namelijk alleen in de avond uren en weekende de tijd om aan mijn blog te werken en om dan de opdrachten erbij te houden was nogal een taak.

Ik vind het fijn om in het weekend de planning te maken voor de week erop, zo weet ik wat ik voor mijn blog nog moet doen en wat er privé voor afspraken staan. Op Maandag is mijn vrije dag en dan ga ik meestal wel een aantal uur aan de slag voor mijn blog, ik weet dan precies wat er voor die week allemaal moet gebeuren. Het enige wat ik merk is dat ik in de avond tegenwoordig weinig tijd, inspiratie en fut heb om nog een artikel te typen dus ik moet mijn planning beter in het weekend en op Maandag daarbij gebruiken.

Uiterlijk van de structuurjunkie planner light

Deze planner is handzaam en makkelijk mee te nemen. Cynthia zorgt iedere keer weer voor nieuwe kleuren in het assortiment waardoor je kan afwisselen als die vol is. Ik ging voor de petrol blue met rosé gouden details, mijn favorieten kleuren! Ook heb je op dit moment er één met panterprint! Er zitten twee linten in die je kunt gebruiken voor je maand- en weekoverzicht zodat je niet heel het boek hoeft door te bladeren om te kijken waar je gebleven bent.

Indeling van de structuurjunkie planner light

Deze structuurjunkie planner light is dus zonder opdrachten, uitdagingen en evaluaties, puur om te plannen in de maand- en weekoverzichten. De planner is daardoor kleiner, dunner en makkelijker mee te nemen. In totaal heb je 12 maandoverzichten en 56 weekoverzichten zonder datum. Vooral dat er geen weeknummers en datums aan gekoppeld zijn vind ik heel fijn. Ik gebruik namelijk de planner vooral voor mijn blog en als vakantie hebt hoef je hem even niet te gebruiken en kun je de planner langer dan een jaar gebruiken.

Achterin vind je nog een aantal pagina’s voor notities of brainstorm sessies. Ook zit er een envelop achterin waarin je papieren kunt bewaren, bij ons zwerft namelijk vaak genoeg overal papieren. Ook zit er in de envelop een mini notitieboek die je makkelijk kunt meenemen.

Wat ik nog als verbeterpunten zou vinden

 • De weekenden hebben nu kortere invulstroken (de helft van door de weeks), dit mag van mij dus langer. Ik doe juist veel in het weekend voor mijn blog waardoor ik dus weinig kan invullen.
 • Ook in het weekende tijden erbij. Dit heeft ook met bovenstaande te maken.
 • Je moet vrij klein kunnen schrijven aangezien de lijntjes vrij dicht op elkaar zitten.

Voor de rest ben ik echt heel blij met deze planner en doe ik er nu al veel meer mee als het werkboek. Cynthia heeft al een aantal nieuwe producten uitgebracht zoals deskplanner, agenda, grotere formaat planner en het werkboek voor structuurjunkies in spe. Er is ook al een planner beschikbaar voor 2020.

Je kunt de structuurjunkie planner light makkelijk bestellen via bol.com. Zelf heb ik hem in België gekocht bij een standaardboekhandel en je kunt hem ook bij de Bruna zien en kopen.

 

 


Volg:

4 Reacties

 1. 14 oktober 2019 / 14:14

  Wat een leuk en handig boekje! Ik heb er nu eentje van de Sostrene Grene. Maar deze is wel lekker overzichtelijk!

 2. 16 oktober 2019 / 10:26

  Ik gebruik zelf de eerste versie, de roze, van de Structuurjunkie Light planner en ik vind hem heel fijn. Ik merk wel dat ik nu heel graag weer een nieuwe wil door alle mooie nieuwe kleuren en prints!

 3. 16 oktober 2019 / 11:06

  Ik heb deze ook maar dan de okergele variant! Ik vind het zo een fijne planner, echt ideaal om gewoon alles te kunnen plannen van werk tot priveafspraken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *