Review // Real techniques Brush Crush 301 foundation brush

Van het merk Real techniques hebben ik al meerdere kwasten en beautyblenders getest en veel van de kwasten gebruik ik nog dagelijks. Samen met Zoeva is dit merk vooral heel fijn om zijn prijs-kwaliteit verhouding. Toen ik deze limited edition voor bij zag komen besloot ik eens wat anders te testen, namelijk de Real techniques brush crush 301 foundation brush.

Real technique is van de Engelse zussen Nicole en Samantha Chapman en brengen sinds 2011 hun make-up kwasten uit. Mijn eerste set was de starter set, een set met 4 verschillende kwasten voor de ogen. Een aantal van deze kwasten zijn nog altijd mijn favoriet. Ze blijven mooi en fijn in gebruik ook na veel wassen!

Zo nu en dan brengen ze verschillende lijnen met kwasten uit, zo ook deze Brush Crush lijn. Een lijn met vooral veel gezichtskwasten, in de collectie zit maar een enkele kwast om oogschaduw aan te brengen. Om toch eens wat anders te gaan proberen besloot ik voor de Real techniques Brush Crush 301 foundation brush te gaan.

Eigenlijk breng ik mijn foundation altijd aan met een beautyblender, dit brengt na mijn idee het egaalste aan. Toch geef ik deze kwast de kans om mijn mening te doen veranderen.

De serie Brush Crush is qua uiterlijk te schattig voor woorden, het is namelijk gebasseerd op Unicorns en Glitter. De roze en paarse tinten worden gecombineerd met wit. Zelfs in de kwast zelf is een overloop te zien tussen deze kleuren. Het handvat is niet rond maar 6-hoekig. Dit zorgt er wel voor dat de kwast fijn is in gebruik. De foundation brush heeft een paarse glitter handvat waarbij de glitters niet duidelijk te voelen zijn gelukkig.

De Real Techniques Brush Crush 301 Foundation Make-Up Kwast is rond afgesneden voor het makkelijk aanbrengen van vloeibare foundation.

Wat me gelijk opviel is dat het een vrije grote kwast is, die kort en rond is afgesneden. De kwast is goed ‘gevuld’ met haartjes en voelt stevig aan.

Eenmaal in gebruik is het aanbrengen van foundation zo gebeurt. Omdat hij zo groot is heb je snel alles mooi dekkend aangebracht. De kwast brengt geen strepen aan en verdeelt alles mooi. Het is zeker even wennen als je een beautyblender gewend bent.

De kwast is fijn in gebruik maar of hij mijn beautyblender gaat vervangen? Nee dat zeker niet. Mijn nummer 1 blijft de beautyblender maar ik wissel zeker af met deze kwast. Soms wil je niet zoveel foundation verloren laten gaan of het net wat dikker aanbrengen, deze kwast is daar juist heel geschikt voor.

De kwast is in Nederland te koop via bijvoorbeeld Kruidvat en kost €14,99.


Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *