Review // Paco Robanne Olympéa Aqua

Paco Robanne Olympéa AquaReview van een geur komt niet snel online omdat  ik het een persoonlijke smaak vind, alleen echte favorieten wil ik graag met jullie delen. Op dit moment een nieuw favoriet namelijk Paco Robanne Olympéa Aqua, een geur die niet te zwaar of te licht is en de hele dag aanwezig blijft.

Een fijne geur vinden vind ik echt ontzettend moeilijk. Je hebt echt enorm veel keuze en als de geur lekker in de flacon ruikt kan die nog totaal anders zijn als je hem zelf draagt. Ik ben enorm blij dat er testers bestaan en je het een dagje uit kan proberen op je huid! Deze geur heb ik ontdekt omdat ik het bij iemand anders rook, ik besloot Paco Robanne Olympéa Aqua dus te bestellen.

De flacon vind ik echt mooi en uniek. De ombre kleuren van rood/oranje naar geel is tof gedaan. Enige nadeel vind ik het smalle pootje waardoor die af en toe een beetje wankel is en hij gemakkelijk kan omvallen. Het design zelf vind ik heel leuk bedacht! Je hebt drie verschillende uitgaves van deze geur namelijk de Olympéa, Olympéa aqua (nieuwe editie) en de Olympéa Intense. Alle drie Eau de parfum alleen de intense dan nog sterker.

Modehuis Paco Rabanne bracht in de zomer van 2015 het parfum Olympéa op de markt. Olympéa is gebaseerd op een moderne Griekse godin en roept kracht en dynamiek op. Het parfum opent met een akkoord van gemberbloem en waterjasmijn. Het aroma van zoete, groene mandarijn in de top prikkelt de zintuigen. Het hart van Olympéa bestaat uit een uniek akkoord van zout, gecombineerd met warme en romige vanille. Het parfum heeft een basis bestaande uit sandel- en kasjmierhout en warme ambergrijs. Olympéa van Paco Rabanne is een frisse en oriëntaalse geur

De laatste paar geuren ontdekte ik dat Bergamot één van de noten is in geuren die enorm favoriet is van mij. Bijna ieder geurtje met bergamot als basisnoot vind ik lekker. Dit zit bijvoorbeeld in Chanel Coco Mademoiselle, L’occitane Terre de lumierre, Zara Oriental en Dior Miss dior. Stuk voor stuk favorieten.

Nu kan ik je verklappen dat in deze favorieten voor het eerst geen bergamot zit maar gezouten vanille, echt ontzettend lekker en je ruikt de vanille ook heel goed. Het is een frisse geur maar toch ook juist met warmte door de vanille geur die erin zit.

Topnoten: Gezouten vanilla
Hartnoten: Citroenbloesem & waterjasmijn.
Basisnoten: Ambergrijs

De geur vervaagd gedurende de dag maar blijft lekker aanwezig. Een geur die bij allerlei gelegenheden kan en ik draag hem ook gewoon dagelijks naar mijn werk. Ik ben in ieder geval blij dat ik voor deze geur heb gekozen en hem heb ontdekt. Weer eens wat anders als een geur met bergamot als topnoot.

De geur heb ik besteld bij Parfumania omdat hij daar het goedkoopst is en kost daar €63,95 voor 50 ml en €81,95 voor 80ml.

 


Volg:

2 Reacties

  1. 28 januari 2019 / 19:54

    De foto’s die je hebt gemaakt vind ik wel echt super mooi! Ben benieuwd naar de geur 🙂 en grappig dat bergamot een geur is die je graag dus in geuren hebt. Ik heb dat met amber.

  2. 29 januari 2019 / 20:41

    Wat klinkt deze heerlijk zeg, de geurnoten spreken me meteen aan. Ik vind de flacon ook zo mooi! Ik vind het toch wel erg leuk om parfumreviews te lezen, ondanks dat iedereeen een eigen smaak heeft. Ik zal deze ook zeker onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *