Review // Foodie-ness Geluksfactor10

Dit boek van Carolina van Dorenmalen beter bekent als Foodie-ness trok al langere tijd mijn interesse. Ik volg haar op Instagram en vind haar erg inspirerend en fijn persoon om te volgen. Ik besloot laatst het boek dan toch maar eens aan te schaffen. Benieuwd of ik net zo blij wordt van haar boek, lees dan mee!

Carolina van Dorenmalen beter bekent van Foodie-ness heeft een boek uitgebracht genaamd Geluksfactor10 waarin eetschema’s, work-outs voor thuis en mindsettips worden samen gevoegd. Waar ik zelf vooral in geïnteresseerd in ben is haar de recepten en eetschema’s uit dit boek. Ik houd enorm van afwisseling in mijn eten en wil graag nieuwe ideeën op doen als het gaat om ontbijt, lunch en tussendoortjes.

Twee jaar geleden toen ik trouwde was ik ontzettend goed in shape en (zoals ze wil vaker zeggen) verslonsde dit nogal na de bruiloft. Ik kwam weer een aantal kilo’s aan en mijn shape verdween. De shape die ik toen had kwam natuurlijk vooral omdat ik best veel trainde en een eetschema volgde van Health Advies Breda. Zo cruciaal als toen hoeft het niet van mij ook weer niet maar ik zou wel weer graag in mijn trouwjurk passen (want JA ik pas hem echt niet meer….).

Op Instagram motiveert Carolina veel meiden om weer een gezonde leefstijl op te pakken en ze heeft het zelf allemaal mee gemaakt. Ze viel zelf namelijk 15 kilo af door meer aan beweging te doen en een gezondere voeding te hanteren. Ik sport zelf zo’n 3x per week nu in de sportschool dus de work-outs in het boek volg ik niet. Wel zijn dit echt hele goede oefening voor als je wilt beginnen aan wat extra beweging!

Favorieten lunch uit het boek!

Er staat een 4 weken eetschema’s in dit boek, elke dag staat er welk ontbijt, lunch of diner je kan eten en welke tussendoortjes hier bij passen. Ik zit op dit moment in week 4 en vind het echt heel goed te doen. Dit is misschien ook omdat ik het in het weekend los laat en me niet volledig aan het schema houd. Ik houd zelf namelijk de 80/20 regel aan en geniet dus in het weekend iets meer.  De gerechten zijn lekker en ik heb heel veel nieuwe ontbijtjes en lunch gerechten ontdekt. Wat ik vooral heel erg merk is dat ik door haar eetschema veel meer groente binnen krijg. Groentes in je ontbijt en lunch verwerken is echt ontzettend makkelijk blijkbaar, je komt zo dus makkelijker aan je groente hoeveelheid per dag!

Favorieten ontbijtje uit het boek!

De positieve mindsettips zijn een leuke afwisseling en ze zorgen ervoor dat je weer even gemotiveerd raakt om het vol te houden. Mocht je te weinig discipline hebben dan is het zeker een aanrader om deze mindsettips op te volgen!

Hoe ik het ervaren heb? Heel eerlijk ik heb nog langer niet het gewicht en de shape bereikt dat ik wil hebben maar ik vind het fijner om hier wat langer de tijd voor te nemen zodat ik het goed kan volhouden. Ik ga na deze week gewoon verder met de recepten van Carolina en blijf opletten dat ik genoeg groente en eiwitten binnen krijg. Ik merk zeker dat dit een stuk fijner is voor mijn lichaam en dat dit werkt. In combinatie met sporten gaat dit zeker goed komen. Ik ben in ieder geval fan van dit boek en zal het er nog heel vaak bij pakken.

Hebben jullie het Foodie-ness Geluksfactor10 boek al voorbij zien komen?


Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *