Review // Elke dag een vraag, een dagboek voor 5 jaar

Af en toe vind ik het heerlijk om in een boekenwinkel rond te neuzen. Weer even wat inspiratie op doen welke leuke boeken en tijdschriften er zijn uitgebracht. Maar het blijft bij mij nooit alleen bij neuzen en er gingen weer een aantal dingen meer naar huis waaronder dit invulboekje: Elke dag een vraag, een dagboek voor 5 jaar.

Dit pocket formaat boekje zag ik direct liggen. Twee verschillende varianten maar met dezelfde inhoud. Een soort dagboek maar dan net wat anders. Ik besloot voor de schattige roze variant te gaan met jawel een cactus!

Dit boekje bevat 366 bladzijdes, waarom geen 365 vraag je je misschien af. Nou omdat je ook wel eens een schrikkeljaar hebt en deze dus ook meegenomen wordt. Deze vraag vul je alleen niet ieder jaar in of je moet hem als extra bonusvraag beschouwen. Ik ben niet zo van de dagboeken maar vind het wel leuk om te zien wat een aantal jaar terug op een bepaalde dag is geweest. Dit boekje is voor mij dus echt ideaal want korte vragen per dag beantwoorden vind ik wel heel leuk!

Je hoeft in dit boekje dus geen lappen tekst te schrijven, gewoon alleen antwoord op de vraag die gesteld word. Is het jaar afgelopen? Dan begin je dus gewoon weer vanaf vooraf aan. Je kunt dit 5 jaar lang doen en gelijk terug lezen of je in de jaren verandert bent.

Er staan hele leuke vragen bij waarbij je echt even na moet denken maar ook simpele vragen. Bij sommige vragen denk ik dat ik nooit zal veranderen maar we zullen het zien na een aantal jaar. Het concept vind ik echt heel leuk en goed gevonden in ieder geval.

Voorbeeld vragen die er zoal in staan:

 • Wat ben je aan het lezen?
 • Welke dag zou jij over willen doen?
 • Wat ga je doen in het Paasweekend?
 • Waarmee zou jij het liefst verrast worden?
 • Hoeveel uur per week sport je?
 • Wie komen er allemaal eten met Kerstmis?

Echt wel leuke en unieke vragen zoals je ziet. Ik ben alleen wel benieuwd of ik het 5 jaar lang ga volhouden haha! Ik ken mezelf en ga het vast wel eens een dag vergeten. Maar voor nu ligt dit boekje netjes op mijn nachtkastje zodat ik iedere avond een vraag kan invullen en even kan nadenken over die dag.

Het leukste gedeelte begint eigenlijk pas nadat je een jaar hebt ingevuld want dan kan je de antwoorden terug lezen van het jaar daarvoor. Er gebeurt natuurlijk een hoop in een jaar en af en toe vergeet je simpele dingen!

Het boekje kost €12,50 wat ik zeker de moeite waard vind. Je kunt hem in meerdere designs verkrijgen en is in verschillende winkels te koop zoals Bruna en Bol.com.

 


Volg:

2 Reacties

 1. 21 november 2018 / 13:13

  Wat superleuk is dit zeg, die gaat meteen op m’n wishlist voor 2019! Bedankt voor de tip!

 2. 21 november 2018 / 13:24

  Een enorm leuk boekje met leuke vragen!
  Ben benieuwd of je dit inderdaad vijf jaar volhoud, gewoon lekker in het zicht zetten zodat je het sneller erbij pakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *