Review // Elizabeth Arden “Eight 8 Hour Skin Protectant” Lipstick

Eigenlijk heb ik nooit last van schrale lippen of velletjes maar afgelopen weken was dat helaas wel het geval. Voordat ik ga slapen smeer ik altijd de naturel variant van Labello op en dat was altijd voldoende maar nu had ik blijkbaar iets sterkers nodig. Ik bestelde deze Elizabeth Arden “Eight 8 Hour Skin Protectant” Lipstick.

Bij Douglas ging ik op zoek naar de normale Eight 8 hour Nourishing lipbalm waarover iedereen enorm te spreken is maar helaas was die op dat moment uitverkocht. Ik besloot (omdat mijn lippen op springen stonden) voor de lipstick variant te gaan waarbij je ook nog keuze hebt uit lichte kleuren.

Ik draag namelijk dagelijks lipstick en als ik een dag geen lipstick op heb vragen ze gelijk of ik ziek ben. Zo kan ik dus mooi een verzorgende lipbalm combineren met wat kleur. In totaal zijn er vier verschillende kleuren.

Elizabeth Arden is een merk uit New York en hebben gezichtsverzorging en een aantal geuren in hun assortiment. Maar het meest lovende berichten hoor ik toch wel over hun lipbalm. Wat de voordelen van deze lipstick is:

• Petrolatum: biedt bescherming en vormt een onzichtbare barrière om vochtverlies te voorkomen.
• Vitamine E: beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en bestrijdt vrije radicalen.
• Padimate O: beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van zonlicht.
• De totale formule zorgt voor herstel van schrale en gesprongen lippen, beschermt en verzorgt de tere huid van de lippen.

Ook heeft deze lipstick een SPF15 toegevoegd wat er dus voor zorgt dat je lippen beschermt zijn voor UV.

Wat je gelijk merkt is dat de lipstick makkelijk aanbrengt, vooral niet stroef. Waar ik alleen even aan moet wennen is de geur, gelukkig subtiel en alleen tijdens het aanbrengen te ruiken. De kleur is subtiel maar zeker aanwezig. Nadat de kleur eraf slijt blijven de lippen wel gevoed en fijn aanvoelen.

Als mijn lippen dus echt gescheurd zijn gebruik ik de lipstick meerdere malen per dag. Ik merk echt dat hierdoor het herstel stukken sneller gaat. Op dit moment zelfs alle scheurtjes en velletjes totaal verdwenen.

Ik ben dus zeker blij met deze lipstick maar zou nog graag de nourishing balm toevoegen aan mijn collectie zodat je die ’s avonds voordat je gaat slapen nog kan aanbrengen. Want laten we eerlijk zijn een roze kleur op je kussenhoes is niet handig haha! Ik denk ook dat de tube nog langer vettig blijft waardoor het helen nog beter kan gaan.

De Elizabeth Arden “Eight 8 Hour Skin Protectant” Lipstick is niet heel goedkoop vergeleken met een Labello maar wel stukke beter in gebruik. Je kunt heb nu bij de Douglas bestellen voor €23,45.


Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *