Review // Charlotte Tilbury Genius Magic Powder

Al jaren ben ik enorme fan van de Laura Mercier translucent powder, iedere dag poeder ik het op mijn gezicht. Make-up blijft hierdoor goed zitten en mijn gezicht wordt net nog wat meer mat. Laatst was mijn poeder op en hoorde ik zoveel lovende berichten over deze Charlotte Tilbury Genius Magic Powder dat ik eens van mijn favoriet afstapten.

Dagelijks gebruik ik een poeder om mijn foundation te setten. Als ik dit niet doe trekt de foundation samen en hoopt het op bijvoorbeeld mijn voorhoofd en neus.  Maar als Laura Mercier je favoriet is waarom wil je dan iets anders? Ik sta gewoon open voor vernieuwing en probeer graag nieuwe dingen uit. Misschien is deze poeder wel nog net iets beter en wordt dit mijn nieuwe favoriet, who knows?

Als het om de verpakking aan de buitenzijde gaat wint Charlotte Tilbury met vlag en wimpel. Ik vind het doosje er net wat spannender en mooier uitzien. Alleen als het gaat om de buitenkant want de binnenkant vind ik dus niet zo fijn. Waar bij Laura Mercier één grote opening met gaatjes zit is dit bij Charlotte Tilbury voor de helft met een schuif systeem om te sluiten. Dit is super handig voor als je hem mee neemt op vakantie zodat je hem af kunt sluiten maar niet als je hem dagelijks gebruikt. Alles komt eronder of er tussen te zitten waardoor poeder verloren gaat naar mijn idee.

Deze verpakking bevat 13 gram wat meer is dan de Laura Mercier poeder, beide kosten ze €42. Door de hoeveelheid is deze poeder dus wel net iets goedkoper. De poeder is te verkrijgen in drie verschillende kleuren fair, medium en dark. Ik ging voor fair want met mijn lichte huidje zou medium of dark totaal geen match zijn.

Wat ik vooraf al op een aantal reviews las is dat de poeder wel een vreemde geur heeft. Zelf heb ik hier niet zo’n probleem mee. Als je boven het potje hangt ruik je inderdaad een muffe geur maar zodra je het met de kwast aanbrengt is er niks meer van terug te ruiken gelukkig. Misschien is het voor Charlotte wel nog een puntje om aan te passen.

Wat Charlotte Tilbury over deze poeder vertelt:

  • Face Blur Veggie Powder wordt gemaakt van een alternatief ingrediënt voor talk om overtollige olie van de huid te absorberen en een mat uiterlijk te creëren.
  • Bio-mimetic Silky Mica creëert een natuurlijke opaciteit met een heldermakend effect voor onmiddellijke jeugdige uitstraling. De mica wordt behandeld met aminozuren die bijdragen aan een prachtig, zijdezacht, glad gevoel.
  • Sferische silica is een talgabsorptiemiddel dat matteert en de glans vermindert. Het reflecteert het licht voor een soft-focus-effect.
  • Tsubaki-olie is een traditionele, voedende Japanse olie met een zijdeachtige, romige textuur die fungeert als een snel absorberende vochtinbrengende crème die de huid voedt en verzacht, terwijl het de huid volume geeft.
  • Squalane, een natuurlijk derivaat van olijfolie, is heerlijk hydraterend en een bron van vetzuren en antioxidanten die helpen verzachten en gladmaken.
  • Behandelde pigmenten voor extra romigheid en toegevoegde hechting, waardoor een perfecte dekking wordt bereikt.

Klinkt als alles wat je in een potje wilt hebben! Vooral een matterende werking die de huid glad maakt en een mooie dekking geeft. Ik ben heel benieuwd wat het met mijn huid doet.

De poeder vind ik fijn, je huid wordt gematteerd en je blijft toch een kleine glans houden. Deze is alleen niet te olie-achtig wat ik vaak zonder poeder krijg. Wel vind ik de houdbaarheid iets minder lang als mijn all-time favorite van Laura Mercier. Ze verschillen niet heel erg en beide producten zijn echt fijn in gebruik. Zeker geen spijt dat ik deze Charlotte Tilbury Genius Magic powder eens heb aangeschaft! Je kunt hem gemakkelijk bestellen bij de Bijenkorf, dan is de poeder de volgende dag zelfs al in huis.

 

 


Volg:

2 Reacties

  1. 22 februari 2019 / 11:27

    Wat een mooie poeder zeg. Charlotte Tilbury is ook echt zo’n heerlijk chique merk. Ik vind het dan wel een minpuntje dat de houdbaarheid niet geweldig is. Ik heb ook de Laura Mercier poeder en die is wel lekker longlasting, dus dan zou ik het toch eerder daarbij houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *