Review // Bio-oil bodyolie

Bio-oil bodyolie

Sinds ik zwanger ben verzorg ik mijn lichaam een stuk beter. Ik begon gelijk met het smeren van deze Bio-oil bodyolie. Je lichaam veranderd en je huid kan wel wat ondersteuning krijgen op dat moment. Maar deze Bio-oil bodyolie is niet alleen voor de zwangere onder ons!

Bio-oil bodyolie

Deze bio-oil wordt heel vaak aangeraden als je zwanger bent om te smeren tegen striemen en striae. Ik ben er van overtuigd dat het deels ook aanleg is en dat je striae en striemen niet kunt voorkomen door alleen maar een olie te smeren. Wel ben ik van mening dat je je huid soepel en flexibel kan houden waardoor je wat ondersteuning geeft.

Maar blijkbaar is deze bio-oil bodyolie dus voor meerdere doeleinden te gebruiken zo kun je het gebruiken voor littekens, pigmentvlekken en verouderde en uitgedroogde huid. Het zorgt er vooral voor dat de de huid wat soepeler wordt. Je mag deze olie op zowel lichaam als gezicht gebruiken mocht je een hele droge huid hebben.

De samenstelling van deze olie is een combinatie van plantenextracten en vitamines in een substantie op basis van olie. Het is wel een olie maar wat ik juist zo prettig vind is dat de olie licht is en snel intrekt. Er blijft dus zeker geen olie laagje achter wat je lang blijft voelen. De actieve stoffen worden vrij snel opgenomen.

Zelf heb ik nog geen last van striae (tot nu toe) en ik hoop natuurlijk dat dat zo blijft maar ik merk wel dat de bio-oil bodyolie bij mij helpt tegen jeuk en droge plekken. Zelfs mijn psoriasis huid reageert op deze olie goed. Je zou het product twee keer per dag kunnen aanbrengen bij mij is het meer routine om alleen dit voor het slapen gaan te doen. Dan kan het heel de nacht goed intrekken.

Bio-oil bodyolie

Ook is het een product wat zuinig is want dit is nu pas mijn tweede (kleine) verpakking sinds mijn zwangerschap en ik zit al in het derde trimester.

De geur is niet specifiek en vind ik eigenlijk vrij neutraal. Heel veel olie’s ruiken naar amandel of kokos maar deze olie heeft eigenlijk geen echte unieke geur.

Na mijn zwangerschap ga ik deze olie nog zeker wel gebruiken. Zo is het fijn om in de Zomer lekker je benen mee in te masseren, littekens of als ik droge plekken heb met mijn psoriasis.

Je hebt ze in verschillende maten (60, 125 en 200ml) en kunt ze bij Kruidvat of Douglas verkrijgen. Bij de kruidvat hebben ze vaak leuke acties, zo kocht ik 1+1 gratis van de kleine verpakking.


Volg:

1 Reactie

  1. 11 november 2019 / 12:03

    Ik hou echt van dit soort producten, zeker in het najaar als mijn huid wat extra’s kan gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *