Review // Anastasia Riviera palette

Anastasia Riviera palette

Als je de afgelopen weken naar mijn artikelen kijkt zou je denken dat ik een palette verslaving heb. Oke, misschien wel een beetje waar maar na deze stopt het even echt! Ik kocht namelijk deze maand ook nog dit mooie nieuwe Anastasia Riviera palette.

Anastasia heeft al een hele collectie aan opvolgende paletten uitgebracht, zo heb ik het modern renaissaince palette en het soft glam palette. Beide paletten zijn echt heel fijn in gebruik maar bevatten vooral hele subtiele kleuren. Het Anastasia Riviera palette is juist het tegenovergestelde en schreeuwt Zomerse kleuren.

Toch vind ik kleur gebruiken in een look ook heel leuk en vooral in de Lente en Zomer die eraan komen. Meestal een kleine touch maar waardoor het toch net wat gezelliger oogt. De pigmentatie van de vorige paletten was top dus ik was heel benieuwd of deze felle kleuren ook zo’n mooie pigmentatie zouden hebben.

De verpakking is blauw/wit gestreept en doet me denken aan marine en varen. Anastasia noemt het een paradijs met kleuren voor een optimale vakantie look. Alle namen zijn daar ook op gebaseerd wat ik dan wel een hele leuke toevoeging vind. Er zit ook weer een fijn penceeltje bij met twee zijdes.


In het palette zitten 14 verschillende kleuren waarvan 8 matte, 4 metallics en 2 duo chrome. Zoals Anastasia ze omschrijft:

 • Sails (Matte white)

 • Yacht (Duo Chrome mauvy taupe with a violet shift)

 • Seychelles (Metallic aqua marine)

 • Palermo (Metallic jewel pink)

 • Seaside (Duo Chrome silver with a subtle blue shift)

 • Inheritance (Metallic true gold)

 • Mediterranean (Metallic sky blue)

 • Estate (Matte soft pastel peachy pink)

 • Cabana (Matte muted birch mustard)

 • Coastline (Matte pastel soft peach)

 • Bahamas (Matte bright bold candy hot pink pressed pigment)

 • Monte Carlo (Matte cool mid-tone pink)

 • Cannes (Matte bright violet purple pressed pigment)

 • Palm (Matte dark chocolate brown pressed pigment)

Echt een heel gevarieerd palette en ik vroeg mezelf af of er ook een mooie neutrale look mee gemaakt kan worden. Ik ben niet zo dat ik allerlei felle kleuren tegelijkertijd zal gebruiken maar een mooie felle blauw of roze kleur erin verwerken vind ik tof!

De pigmentatie is ook echt weer zoals verwacht, top! Wel zijn de oogschaduws weer erg poederig en zou ik uitkijken als je je kwast erin doopt. Het is namelijk wel zo dat je moet uitkijken met fall out als je veel poeder in één keer gebruikt. De kleuren zijn allemaal fijn te gebruiken en makkelijk te blenden.

Ik heb twee verschillende looks gemaakt. De eerste is er één die niet te opvallend is en gewoon overdag gedragen kan worden. De tweede look is echt een look die ik in de Lente of Zomer zou willen dragen. Een neutrale look maar dan toch even een felle blauwe kleur onder mijn ogen gebruikt, love it!

Voor deze eerste look heb ik vooral matte kleuren gebruikt zoals Estate, Coastline, Monte carlo en Palm. Op het bewegend ooglid heb ik de duo chrome kleur Yacht gebruikt. Dit is denk wel een favoriet uit dit palette.

Voor de tweede look heb ik in mijn crease gebruik gemaakt van Estate, Cabana en Palm. Onder mijn onderste wimpers heb ik dan de blauwe knaller Seychelles gebruikt.

Ik ga zeker nog meer proberen de felle kleuren te verwerken in mooie ooglooks. De kwaliteit is weer zoals verwacht en er is een goede balans tussen matte en shimmery kleuren. Toch had ik nog wat meer neutrale kleuren erin verwerkt maar ik snap best dat daar op dit moment geen plek voor is.

Je moet dus niet vies zijn van een felle kleur. Wat je vaak merkt is dat felle kleuren geen hele goede pigmentatie hebben maar dat is hier totaal niet het geval. Alle oogschaduws zijn boterzacht en er komt direct veel pigment vanaf.

Mocht je dit palette willen, het is makkelijk te bestellen via Beautybay. Geen verzendkosten en is binnen 4/5 werkdagen binnen vanuit Engeland. Het palette kost €49.

 


Volg:

3 Reacties

 1. 25 maart 2019 / 11:09

  Ik vind het er weer heel mooi uitzien met die kleuren bij die ooglooks.

 2. 25 maart 2019 / 20:15

  Wat een heerlijke kleuren! Ik snap je palette verslaving helemaal haha, die had ik ook héél lang, ze zijn gewoon te handig.

 3. 31 maart 2019 / 19:31

  Wat een vrolijk en kleurrijk palette zeg. Hij ziet er echt enorm mooi uit. Ook tof dat je er toch zo’n natuurlijke look mee hebt kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *