Recept // Gezonde en snelle mugcake

Zo nu en dan deel ik wel eens wat bakrecepten met jullie, maar ik wil dit ontbijtje ook even met jullie delen. Het is super simpel, snel en ook nog eens mega lekker. Oh en dan ben ik gezond ook nog eens vergeten! Dus ik deel graag met jullie dit recept.

Allereerst alle credits van dit recept gaan naar Carolina van @Foodieness. Ik heb haar boek en daar staat dit recept dus ook in, ik heb hem zelf alleen hier en daar aangepast om het nog sneller te maken. Het hele boek is echt top en ik eet heel veel recepten eruit dus mocht je nog meer inspiratie willen dan zou ik zeker dit boek aanraden.

Ik wil altijd heel snel ontbijten en het moet eigenlijk zo snel mogelijk klaar zijn. Ik ben daarom echt enorme fan van overnight oats omdat je dat gelijk uit de koelkast kunt eten. Dit receptje is ook echt in een hand omdraai gemaakt en is denk binnen 5 min klaar.

Wat heb je nodig?

  • 1 banaan
  • 30 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 tl cacaopoeder (of stiekem ietsjes meer)
  • Flinke lepel Magere kwark

Hoe maak je het?

Maak de banaan klein in een kommetje, ik prak zelf altijd de banaan gewoon met een vork klein.  Voeg hier de havermout, cacaopoeder en het ei aan toe. Meng dit alles goed! Zorg ervoor dat je een kommetje of mok hebt die in de magnetron kan. Plaats het kommetje in de magnetron voor 2 minuten op 900 w. Ik breng dan mijn mugcake over op een bord door het kommetje op zijn kop te houden (laat heel makkelijk los). Voeg een flinke lepel kwark er aan toe en maakt het af met wat fruit of maple syrup. Klaar ben je dan!

Je hebt je eiwitten, vezels en bent verzadigd genoeg om de ochtend door te komen. Ik vind het echt top dat het ook nog eens lekker naar chocolade smaakt. Mocht je dus net als mij niet heel veel tijd nemen om een ontbijtje door de weeks klaar te maken, probeer dan zeker dit eens. Super lekker!

 

 

 

 


Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *