Recept // Bananenbrood van Rens Kroes

Bananenbrood van Rens Kroes

Al meerdere malen heb ik geprobeerd om een lekkere bananenbrood te bakken. Iedere keer was de smaak niet goed of was de substantie veel te smeuïg. In New York had ik een hele lekkere bij Bluestone lane op die precies goed was, challenge accepted! Ik moet het voor elkaar krijgen.

Bananenbrood heb je echt in heel veel varianten en met heel veel verschillende recepten. Het enige bestandsdeel wat overeenkomt lijken wel de bananen te zijn. Bij Bluestone lane was het bananenbrood niet te nat van binnen en heerlijk op smaak. Je zat goed vol na twee plakken te eten als ontbijt.

Ik bedacht me dat ik het boek van Rens Kroes – Powerfood nog in mijn kast had staan. Daaruit had ik al wel eens het bananenbrood geprobeerd maar dit was niet helemaal goed geslaagd omdat ik een andere meel dan boekweitmeel had gebruikt. Ik besloot het eens precies zoals recept te doen.

Wat heb je nodig?

200 gram Boekweitmeel
2 tl Baking Soda
1 tl Kaneel
60 ml 100% Appelmoes (geen suikers toegevoegd)
3 bananen
1 tl Vanillepoeder
3 Eieren
Snufje Zout
1 el Kokosvet

Hoe maak je dit bananen brood?

  • Verwarm de oven op 175 graden (180 graden als je oven dat kan).
  • Meng alle ingrediënten in een kom op de kokosvet na. Pureer de bananen goed van te voren.
  • Vet de cakevorm in met het kokosvet en plaats eventueel wat bakpapier erin.
  • Schenk het beslag in de cakevorm.
  • Bak het in 50 min gaar in de oven!

That’s it! Zo gemakkelijk en ik was echt binnen 10 minuten klaar en stond het bananenbrood in de oven. Daarna even goed af laten koelen en snijden maar.

Ik merkte bij het snijden al dat het een toppertje was! Vooral niet nattig en te smeuïg maar precies goed. Het is me gewoon gelukt om een perfect bananenbrood te bakken, YAY!

Het bananenbrood is lekker als tussendoortje maar dus ook zeker als ontbijt of lunch te eten in combinatie met vers rood fruit en ricotta of kwark. Wat nog fijner is is dat het ook nog eens healthy is.

Dit zal dus zeker niet de laatste keer zijn dat ik deze bananenbrood bak!

 

 


Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *