Productfoto’s maken voor je blog, hoe doe ik dat?

Productfoto's maken voor je blog

Heel vaak krijg ik lieve berichten over mijn productfoto’s die ik maak. Ik vind dat de foto’s die je plaatst bij een artikel het juist aantrekkelijk maken om erop te klikken. Daarom besteed ik er altijd veel aandacht aan en natuurlijk ook omdat ik het leuk vind om ze te maken!

Een aantal jaar geleden heb ik wel eens een artikel gemaakt over hoe ik foto’s maak voor mijn blog en make-up. Er is alleen een hoop veranderd en in dit artikel ga ik vooral in op de productfoto’s die ik maak. Ik deel een aantal tips en tricks die ik gebruik, dus ben je benieuwd, kijk dan mee!

Accessoires Camera

Mijn accessoires voor de camera zijn niet echt veranderd op één lens na waar ik tegenwoordig echt heel veel mee fotografeer.
Dat is de: Sigma 18-200mm – f/3.5-6.3 OS HSM II. Zeker een investering maar voor mij al zoveel meer waard geweest.

Voor de rest gebruik ik onderstaande accessoires:

♥ Canon 600D
♥ 50 mm lens f/1.8 of de kitlens 18-55 mm
♥ Walimex ring light 75W
♥ Softbox 60×40 cm
♥ Camera statief
♥ Afstanbediening voor Canon

Props voor je foto

Dit vind ik altijd het leukste om mee te spelen. Accessoires, bloemen en andere ondergronden om mee af te wisselen. Ze maken je foto’s uniek en net wat spannender. Je ziet niet alleen het product maar er gebeurt meer in de foto. Het oogt gezellig en hierdoor heb je ook zeker meer kleur in je foto.

Tipje: Mijn ondergronden komen bijvoorbeeld van Hornbach en zijn gewoon plakfolies! Je hebt ze echt in zoveel varianten dat het zo leuk is om af te wisselen. Mijn marmeren ondergrond is dus ook gewoon een plakfolie rol die ik op een tafel leg met mijn producten erop. Super handig!

Bloemen doen het ook altijd heel erg goed. Ik koop zo nu en dan een vers bosje bloemen voor mezelf en gebruik deze dan ook gelijk voor mijn productfoto’s. Ook vind ik het mooi om andere producten terug te laten komen maar dan toch zo dat het product waar het om draait op de voorgrond ligt.

Bewerken van de foto’s

Het bewerken van de foto’s deed ik eerst altijd in photoshop maar tegenwoordig in lightroom. Het gaat net een stukje makkelijker en sneller. Ik bewerk alleen het licht, witbalans, schaduwen en contrasten maar haal niks weg op de foto’s. Ik kijk per foto wat hier voor nodig is maar ik probeer al wel een mooie heldere foto te fotograferen zodat je bijna niet hoeft te bewerken.

Mijn productfoto’s zijn vroeger heel af en toe met mijn iPhone 7 gemaakt maar dit was dan vaak een enkele foto in een artikel. Ik vind namelijk dat mijn iPhone 7 niet echt meer goede kwaliteit foto’s maakt. Ik ben zelf aan het sparen voor deze iPhone XS om mijn foto’s tot een betere kwaliteit te laten komen, zo zien bijvoorbeeld mijn foto’s in mijn diary er dan ook stukken beter eruit. Hoe gaaf is het ook om portret foto’s te kunnen maken waarbij de achtergrond blurry is zoals bij mijn Canon 600D. Ik vind dat effect echt heel mooi.

Hebben jullie al een iPhone X of iPhone XS?


Volg:

2 Reacties

  1. 9 november 2018 / 15:22

    Leuk artikel, goeie tip van die plakfolies. Daar ga ik zeker eens naar kijken 🙂 Mooi ingericht hoekje zo. Met accessoires spelen vind ik ook superleuk. Aanpassen op huidige trends en het seizoen ook!

  2. 9 november 2018 / 18:37

    Leuk om te zien! Ik heb zelf een iPhone maar gebruik deze nooit voor productfoto’s. De kwaliteit van een camera vind ik dan stukken mooier 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *