Nieuwe uitdaging: Piloxing

8c64cc95216bd53715f12c6ee01fcbb4Bron

Ik kan er niet onderuit dat ik ontzettend van lekker eten houd maar al die lekkere gerechten en snoepjes etc. zorgen ook zeker voor de nodige pondjes. Sinds kort ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging dat ook wel Piloxing wordt genoemd. Dit is een nieuwe hype bij ons op de sportschool en toen het gelanceerd werd ben ik gelijk een les gaan volgen. Weten jullie niet wat het is en ben je benieuwd hoe ik het vind lees dan mee.

Wat is Piloxing? 

Piloxing is een les van 60 minuten waarbij boxen en dansen gecombineerd wordt met pilates. Hierdoor krijg je optimale spieropbouw zeggen ze. Je hartslag word hierbij continu omhoog en omlaag gebracht waardoor het ook nog eens goed is voor je conditie.

Nou dat heb ik dus zeker gemerkt tijdens de eerste les! Mijn spieropbouw was verminderd en mijn conditie was 0. De eerste les was dus enorm zwaar en heb nog nooit zoveel gezweten als toen. De les gaf me naderhand wel een kick en ik zal vol energie omdat ik het zo leuk vond. Toen ik hoorde dat de les voor mij op een gunstige tijd gegeven wordt ga ik er nu wekelijks heen!

Wat heb je nodig?

Piloxing-training-handschoenen

In principe helemaal niks. Gewoon je sportkleding en niet eens sportschoenen. Piloxing wordt namelijk gedaan op blote voeten of op sokken. Hierdoor heb je veel meer grip bij de pilates onderdelen en kun je je beter focussen. Wat je nog als extra kunt aanschaffen zijn de piloxing handschoentjes zoals hierboven weergegeven. In deze handschoenen zit 250 gram aan extra gewicht waardoor je kipfiletjes en armen nog extra getraind worden. Ik heb ze zelf via de sportschool voor 20 euro aangeschaft. Ik kan je wel vertellen je voelt het echt aan je biceps en triceps.

Het enige nadeel is dus dat Piloxing nog niet overal gegeven wordt maar het is zeker in opkomst. Mocht het bij je sportschool inbegrepen zitten zou ik zeker aanraden om een keer mee te doen. Zeker als je zowel conditie als spiermassa wilt opbouwen.

Ik ben ontzettend enthousiast over Piloxing en vind het super leuk om te doen. Hieronder een aantal Youtube filmpjes voor een betere indruk. Wat denken jullie ervan?

PS. De instructeur bij ons op de sportschool is niet zo overdreven als hierboven wordt weergegeven haha.

Signature


Volg:

1 Reactie

  1. 6 november 2014 / 08:28

    Wat leuk zeg, ziet er lekker actief uit! Zou ook wel een lesje willen doen als het bij mijn sportschool komt :))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *