Persoonlijk | Wat maakt mij gelukkig?

Af en toe moet je even stil staan bij de dingen die je gelukkig maken. Het hoeven geen hele grote dingen te zijn maar ze kunnen je wel helpen om je te laten beseffen dat het niet altijd negativiteit is. Ik zet vandaag de dingen op een rijtje die mij gelukkig maken!

Eigenlijk maak ik dit artikel niet alleen voor jullie maar ook voor mezelf. Als het namelijk even niet lekker gaat zijn dit de dingen die mij daar zeker bij kunnen helpen. We moeten ze vaker doen en waarderen en ook zeker vaker de tijd voor nemen. Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar wat jullie gelukkig maakt?

Niels & Noa

Stipt op nummer 1 is het toch echt wel mijn man Niels en ons hondje Noa. Klinkt lekker cliché maar het is in mijn geval toch echt waar! Als ik even niet lekker in mijn vel zit dan sleuren deze twee mij er wel weer doorheen. Niels kent me door en door en Noa weet precies wanneer ze even moet komen om te knuffelen. Heerlijk wandelen met zijn drieën of gewoon lekker een luie dag thuis.

Bakken

Als het om koken gaat maak je mij echt niet blij (het eten daarin tegen wel) maar als het om bakken gaat zeker wel. Ik doe het eigenlijk te weinig de laatste tijd. Even gewoon een leuk recept op zoeken en het maken. Ik word vooral blij als het dan ook nog eens heel goed lukt en het in de smaak valt. Reminder naar mezelf, zeker dus meer gaan doen!

Lezen

Ik lees echt te weinig boeken! Maar het is echt heel fijn om even off line te gaan en je even niet me social media/blogs bezig te houden. Als ik de helft van die tijd eens aan een boek lezen zou besteden dan zou ik zeker een hoop boeken meer lezen. Ik ben nu bezig in een heel fijn boek; De logica van geluk. Hier komt zeker nog een review over!

Hier horen ook zeker tijdschriften lezen bij. Ik vind het namelijk heerlijk om een tijdschrift door te bladeren en inspiratie op te doen. Ik ben altijd lid geweest van de Cosmopolitan maar deze heb ik sinds kort opgezegd omdat het niet meer helemaal mijn doelgroep is. Ik ga dus binnenkort eens op zoek naar een tijdschrift wat wel bij me past op dit moment! Jullie nog aanraders?

Bloemen

Hoe ‘ouder’ ik word, hoe meer ik bloemen ga waarderen. Vroeger toen ik bij mijn ouders thuis woonde moest ik er eigenlijk niet zoveel van hebben. Kon er geen geld aan uitgeven en vond het eigenlijk maar onzinnig. Nu ik op mijzelf woon waardeer ik een bos bloemen steeds meer. Het maakt je huis gezelliger en ik word er een stuk vrolijker van (call me crazy, sorry!).

Relaxen

Lekker badderen met een maskertje en youtube filmpjes. Even afsluiten van alles en heerlijk relaxen en een momentje voor mezelf. Als ik even chagrijnig ben of en dip hebben wil dit ook altijd wel helpen om even te ontspannen. Het liefst met een heerlijk lush bal zodat heel de badkamer ook nog eens lekker ruikt.

Wat maakt jullie gelukkig?

 

Signature
Volg:

2 Reacties

 1. Kathleen
  2 maart 2018 / 07:55

  Prachtig aritikel dat je geschreven hebt! Ik ben trots op je dat je toch nog positieve dingen ziet en er kan van genieten ondanks de moeilijke tijd! Soms zijn het kleine dingen in het leven waar we moeten leren waarderen en van genieten , die dingen zien we meestal niet als alles loopt zoals we zelf willen in het leven!
  Dus geniet van elke positief moment in het leven : zoals een mooie maan die gisteren aan de hemel stond, een voorjaarsbloem die uit de grond komt straks ( teken dat de lente eraan komt )! We gaan gelukkig de goede kant op van het jaar , de lente en de zomer daar geniet ik het meest van! Heerlijk om straks de warmte van de zon te voelen!

 2. Anneke
  2 maart 2018 / 10:31

  Waar ik het meest gelukkig van wordt zijn idd de kleine dingen.
  Gezellig samen ontbijten of een filmpje kijken. Lekker op de bank onder een dekentje.
  De meiden die je zomaar een knuffel geven. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *