Review // Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant

Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA

Laatst liet ik jullie mijn routine met huidverzorging zien, daar kwam deze exfoliant van Paula’s Choice al even voorbij. Ik wilde alleen nog niet te veel over vertellen omdat ik er graag een aparte post aan wilden wijden. Eén van de bekendste producten van Paula’s Choice, de Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant.

Mijn huid gaat eigenlijk de laatste tijd echt alle kanten op, het ene moment is er geen puistje of onzuiverheid te vinden en een dag later sta ik onder! Gelukkig zijn het bij mij nooit hele grote puistjes en krijg ik ze redelijk onzichtbaar gemaakt. Door goede gezichtsverzorging te gebruiken merk ik wel dat ik het daardoor redelijk goed gaat.

Laatst bij het artikel Insta-Favorites kwamen de favorieten skincare producten langs en daar zag ik bij Marloes de 2% BHA exfoliant voorbij komen. Deze exfoliant ben ik al meerdere malen tegen gekomen als favoriet en werd toch wel eens nieuwsgierig of dit bij mij ook zo goed zou werken.

Je hebt verschillende Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA producten. Je hebt namelijk de gel, lotion en liquid, het verschil zit hem vooral in wat voor huidtypen je hebt. Ik ben voor de lotion gegaan die voor alle huidtypen gebruikt kan worden. Deze lotion vermindert roodheid en exfolieert en zou voor een zachtere en gladdere huid moeten zorgen. Ook werkt het BHA onstekingremmend.

Wat doet de BHA nu eigenlijk?

BHA staat voor salicylzuur, een bestanddeel wat steeds meer in gezichtsverzorging wordt gebruikt. Het zou een ontsteking remmend bestanddeel zijn wat goed tegen puistjes en onzuiverheden werkt. Ik ken salicylzuur alleen maar van het component in paracetamol en was dus eigenlijk heel benieuwd hoe mijn huid hierop zou reageren. salicylzuur is vetoplosbaar en zorgt er eigenlijk voor dat dode huidcellen worden opgelost waardoor ontstekingen zoals puistjes niet meer kunnen ontstaan.

Paula’ Choice gaat alleen nog een stapje verder en voegt geen bestanddelen toe die kunnen irriteren zoals parfum. Ik vind dit echt heel erg positief want ik reageer nooit zo goed op parfum. Deze lotion ruikt daarom ook erg neutraal. Ook zit in deze lotion nog een heel hoop hydraterende bestanddelen zoals glycerine, squalane en amandelolie, maar ook anti-oxidanten zoals groene thee.

De lotion is heel gemakkelijk in gebruik. Je verdeelt één pompje ’s avond en/of ’s ochtends over je huid. Ik persoonlijk gebruik hem alleen in de avond omdat het even duurt voordat hij ingetrokken is. Je doet in lang met deze lotion want met één pompje heb je meer dan genoeg.

Mijn huid is een stuk minder onrustig en in combinatie met de Pixie glow tonic werkt dit heel goed tegen onzuiverheden. Mijn huid voelt ook echt schoon na het gebruik van deze producten. Het is zeker geen heftige lotion maar doet zijn werk heel goed.


Volg:

2 Reacties

  1. Marloes
    8 oktober 2018 / 11:53

    Wat een fijne review. Hij is inderdaad erg fijn al heeft de gel mijn voorkeur. Die werkt nog beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *