New in // Lush goodies


Het was langer dan een jaar geleden dat ik iets had besteld bij Lush dus net voor de vakantie mocht ik van mijzelf weer eens wat fijne badproducten aanschaffen. Heel veel nieuwe Bathbombs en Bubble bars zag ik ineens en de keuze werd lastig. Daarom bestelde ik gelijk maar een voorraadje Lush goodies zodat ik weer even vooruit kan.

Of ik veel in bad ga? Nee niet wekelijks en het afgelopen jaar heb ik het denk ik op twee handen kunnen tellen hoeveel ik erin heb gelegen. Toch is het voor mij echt ontspannen en geniet ik ontzettend van een lekker warm bad. Ik gun mezelf de tijd gewoon niet en heb besloten dat dat wel moet gebeuren.

Wat Lush heel goed doet is vooral denken aan het milieu. Alle producten zijn tegenwoordig beter verpakt en zitten niet meer in plastic! Ik kreeg een doos met daarin verschillende vakjes karton en daarin zaten alle producten.

Turtle – Jelly Bomb

Het is een heel triest feit: elk jaar sterven er veel zeeschildpadden door plasticafval in zee. De schildpadden eten kleine stukjes plastic verstrengeld in zeegras en drijvende plastic zakken; ze denken dat het kwallen zijn. Vind jij plastic ook troep? Neem dan deze onverpakte jelly bomb mee in bad, zorg voor tropisch warm water en laat de schildpad vrij. Ontspan, er raakt hierdoor geen zeeleven beschadigd. Zak nu zelf ook weg in het felgroene water terwijl de huidverzachtende jelly langzaam komt bovendrijven. De aardse geur van cipres- en sandelhout zorgt ervoor dat je met beide benen op de grond blijft staan, dennen absolue verfrist juist. Vanuit de buik van de schildpad komen strengen agar agar-jelly tevoorschijn. Dit glibberige goedje symboliseert de dreiging waarmee zeeschildpadden dagelijks te maken hebben.

Ik had nog nooit een Jelly Bomb geprobeerd. Dit product is dus een combinatie tussen een Bathbomb en een verzorgende jelly. Ze hebben namelijk aan de binnenzijde een jelly verstopt die vrij komt als de schildpad in het bad drijft. Hierdoor is het ook nog eens verzorgend. Hoe gaaf is het ook om in een fel groen bad te drijven!

Pink Petitgrain – Bubble Spinner

Gun jezelf een uur (of langer!) en zak achterover in roze badwater, bedekt met zacht, donzig schuim. Kalmerende petitgrain-olie doet wonderen voor kopzorgen; door de houtachtige citrusgeur lijkt het alsof je door een sinaasappelboomgaard wandelt. De frisse grapefruitgeur die erop volgt doet denken aan een ontbijtje op een zonovergoten veranda. Houd deze bloem onder de lopende kraan en laat ’m ronddraaien zodat er bergen vol bubbels in je bad ontstaan. Adem nu diep in en droom langzaam weg.

Deze Bubble bar kun je meerdere malen gebruiken. Je laat de bloem namelijk spinnen onder de lopende kraan waardoor het roze vrij komt. Een bad vol bubbels! Ook in dit product zit een olie wat goed voor de verzorging van je huid is.

Ickle Baby Bot – Bath Bomb

Een zachte bath bomb die kleintjes kalmeert voor het slapen gaan. Deze bath bomb is zacht voor de tere kinderhuid; zo zacht zelfs dat ook je kleintje van 6 maanden al gezellig met Ickle Baby Bot mag badderen. Sandelhout en lavendel geven rust, en laten kleine kinderoogjes snel dichtvallen.

Ik ben toch geen klein kindje? Nee maar mijn huid gedraagt zich wel eens zo. Deze heb ik gekozen omdat ik veel last heb van mijn Psoriasis. Een hele fijne verzachtende bath bomb waar Kamille- en Lavendelolie inzitten.

Butterball – Bath Bomb

Heerlijk voor droge, gevoelige velletjes, deze verzachtende Bath Bomb met stukjes echte cacaoboter! Ze laten een dun verzorgend laagje achter op je huid. Ylang ylang wordt in de aromatherapie gebruikt bij de behandeling van stress, depressies en nerveuze klachten en om gevoelens van boosheid, paniek en angst te verminderen.

Nog een Bath bomb voor de gevoelige huid. Vind het echt goed van Lush dat ze hier ook aan denken. Deze bath bomb ziet er een beetje saai uit in het wit maar is mijn favoriet als het gaat om geur. Dat komt vanwege de Cacaoboter en de Ylang Ylang-olie.

Green Coconut – Jelly Bomb

Zet koers naar je eigen tropische paradijs waar je in het zachte zand ligt, met je voeten in het kabbelende, warme water en de geur van exotisch fruit in de lucht. Laat deze ‘kokosnoot’ in je badwater vallen, de avontuurlijke jelly komt vanzelf bovendrijven. Romige kokoscrème hydrateert je huid diep en een onderstroom van kaneelbladolie warmt je van kruin tot teen op. Op jouw eigen, onbewoonde eiland is ontspanning is het toverwoord.

Deze geur is ook echt heerlijk, warm maar toch tropisch. Ook hier zit binnenin een jelly die de huid verzorgt, gevuld met kokosnotenolie en Kaneelbladolie. Ook deze bomb geeft weer een heerlijk groen bad met veel bubbels.

Ik ben heel benieuwd wat jullie favorieten zijn? Ik word vaak een beetje overdondert aan de hoeveelheid producten die Lush heeft. Dat maakt de keuze vaak wat lastiger!

 


Volg:

1 Reactie

  1. 18 september 2018 / 18:42

    Oeh, ze klinken eigenlijk allemaal erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *