Jawbone up24 Review

IMG_6347

Al langere tijd zaten mijn vriend en ik te azen op de Jawbone up24. Aangezien ik ook nog eens dol ben op nieuwe gadgets hebben we met kerst besloten om de Jawbone onder de kerstboom te leggen voor elkaar. Het is een ‘armband’ die registreert wat je stappen op een dag zijn en hoe je slaap ritme is. Kijken jullie mee wat je er nog meer mee kan?

IMG_6359

De Jawbone up is een speciale armband die je bewegingen registreert en dus vertelt hoeveel stappen je hebt gezet op een dag. Ook kan de Jawbone je slaap ritme aangeven. Via een app op je telefoon wordt alles bijgehouden en via bluetooth wordt je Jawbone gekoppeld. Het leuke aan de Jawbone is dat je ook doelen voor jezelf kunt stellen.

IMG_6352

Ik zelf ging voor de zwarte versie en mijn vriend voor de donker blauwe versie. De armband is in meerdere maten te verkrijgen en heb hem zelf in een S. Ik vind het namelijk fijn als hij goed aansluit aan mijn pols. Tijdens het dragen van mijn Jawbone heb ik al meerdere complimenten gekregen, vaak vinden mensen het een leuke armband. Als je dan ook nog eens verteld wat het doet zijn ze helemaal enthousiast. Je kunt de armband op twee verschillende manieren dragen.

Ik heb hem eigenlijk de gehele dag aan behalve onder de douche. Tijdens het slapen is hij zeker niet vervelend, ik voel hem niet zitten. De UP werkt het beste aan de hand die niet dominant is. Aangezien ik een ‘lefty’ ben draag ik hem dus rechts wat eigenlijk goed uitkomt aangezien mijn horloge rechts zit.

In bovenstaande plaatjes zie je het druk knopje aan het uiteinde die je indrukt zodra je gaat slapen. Je hebt dus een dag en een nachtstand zodat de up het goed kan onderscheiden en de juiste informatie krijgt. Het opladen van de up doen wij maar 1 maal in de week. Hij gaat dus best lang mee en je krijgt een melding rechts bovenin je app zodra hij nog maar 1 dag aan batterijduur heeft.

IMG_1830IMG_1799

Aan de jawbone kun je doelen koppelen zo wil ik heel graag 10000 stappen op een dag halen en tussen de 7 en 8 uur slapen.  De Jawbone houdt dit bij en motiveert je met hele leuke weetjes en updates. Heel veel weetjes wist ik niet eens dus ik vind zeker dat ze origineel hierin zijn geweest.

In het hoofdscreen van je app zie je allereerst de update van die dag. Zo zie je in de blauwe kolom hoeveel % je van je doel hebt geslapen en in de oranje kolom de stappen met bijbehorende %. Gedurende dag hoef je dus alleen maar je armband te dragen en de rest doet je app.

IMG_1800IMG_1801

Voor het slapen gaan moet je dus je home knop indrukken. Dit is het uiteinde met het zwarte dopje. Hij trilt dan en het maantje verschijnt. De jawbone kan in de nacht precies meten wanneer je lichte of diepe slaap hebt. Eerst geloofde ik hier niet helemaal in maar het klopt echt! Als je namelijk een goede nachtrust hebt slaap je 50% diep en 50% licht. Meestal als ik dus lekker heb geslapen is dit meer diepe rust als lichte rust. Ook weet hij precies wanneer je wakker bent geweest of even naar de wc bent gegaan. Ook kun je je laten wekken door de UP. Je stelt dan in welke tijd je uiterlijk wakker wilt zijn en de UP begint te trillen wanneer jij je in lichte slaap bevind. Het is namelijk fijner wakker worden in lichte slaap. Zelf gebruik ik dit niet veel.

Ook kun je je eten bij houden, je mood en je gewichtscurve. Deze drie gebruik ik tot nu toe niet echt. Wel is het heel leuk om je dagelijkse overzicht te zien. Hier staan het aantal verbranden calorieën in en of je dat bewegend of in rust hebt gedaan.

Sinds ik in het nieuwe jaar goed bezig ben met sporten wil ik mijn doelen iedere dag halen. Zo ga ik in mijn pauze op het werk nu wandelen zodat ik dichter bij de 10000 stappen kom. Ook merk ik dat als ik nog even een half uurtje ga sporten ik al snel erover heen zit. Het is leuk om te zien wanneer je een slechte nacht heb gehad je dit ook zit aan je nacht overzicht.

Samen met Niels ben ik gekoppeld en kan ook zijn behaalde resultaten zien. Zo word je dus nog harder gemotiveerd want je wilt natuurlijk beide meer stappen halen. De Jawbone Up24 is geen koopje maar zeker een hele leuke gadget die ik iedere dag gebruik. Hij kostte ons €129 en hebben hem bij CoolBlue besteld. Je raakt er zeker van gemotiveerd en wilt meer sporten.

Houden jullie ook van zulke gadgets? 


Volg:

4 Reacties

 1. 23 januari 2015 / 11:55

  Ja heel erg! Ik had een app die ook je stappen bij hield, maar dan zetten ik altijd te weinig stappen om je dagelijkse beweging gehad te hebben. Dus ik voelde me altijd heel slecht door de app:P Toch vind ik het wel heel interessant.

 2. 23 januari 2015 / 23:28

  Wat grappig. Ik was me gisteren nog aan het oriënteren. Handige review! Thanks. Op mijn telefoon zit er wel een app die mijn stappen telt, maar ik neem mijn telefoon uiteraard niet overal mee naar toe.

  • Vera
   Auteur
   24 januari 2015 / 15:15

   Deze draag je inderdaad altijd bij je. Hij is ook gevoeliger als je telefoon heb ik gemerkt! Zeker een aanrader.

 3. 24 januari 2015 / 16:59

  Wauw, lijkt mij echt een hele fijne gadget om te hebben. Bijzonder dat ‘ie alles zo goed bijhoudt. Zo te lezen echt een motiverende gadget!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *