It cosmetics // Bye bye Under eye concealer

Deze concealer staat al het langst van alle make-up producten op mijn graag te kopen lijstje. Tijdens onze vakantie kwam ik hem toevallig tegen bij de Ulta en zonder te twijfelen belanden de It Cosmetics Bye bye Under Eye concealer in het mandje. Of deze concealer het echt waard is laat ik je vandaag zien!

It Cosmetics heeft niet alleen deze concealer maar een enorm grote collectie aan make-up en skincare. Jamie Kern Lima is de oprichster en zij kampt al jaren met huidproblemen, ze wil dus dat producten perfect zijn en begint daarom met testen bij zichzelf. De Bye bye under eye concealer is wel één van de bekendste producten in het assortiment. Heel nieuwsgierig wat ik er dus van kon verwachten.

Wat me allereerst opviel is dat het een vrije kleine tube is, maar na wat vergelijken zit er toch wel een normaal hoeveelheid product in. Zo bevat deze concealer 8 ml (Tarte bevat 10 ml maar Nars bijvoorbeeld 6 ml). De tube zelf is mat zwart met zilvere opdruk, strak maar helaas wordt het wel snel vies. Wel vind ik de dosering heel gemakkelijk, er gaat weinig verloren in vergelijking met een applicator.

“It will literally cover anything, and—when you talk, when you laugh—it never creases, it never cracks, it never looks like concealer. It moves with your skin, and gives you the power to say ‘bye bye’ to under-eye circles and hello to your most beautiful you!”

Een concealer die full coverage, anti-aging en waterproof is, dat willen we allemaal! Full coverage is de concealer zeker, het dekt ontzettend goed en mijn wallen worden een stuk minder zichtbaar. Met waterproof geloof ik dat ze bedoelen dat deze concealer wel een kleine huilbui overleeft. Er mee in het water springen of een enorme huilbui hebben zorgt er ook voor dat deze concealer verdwijnt. Maar dat doet iedere concealer volgens mij.

Er zitten in het product wel een aantal fijne bestanddelen zoals vitamines, antioxidanten,  gehydrolyseerd collageen en hyaluronzuur. Dit zou de anti-aging rondom de ogen moeten tegen gaan. Zelf gebruik ik goede skincare waardoor dit alleen maar een extra toevoeging is.

Ik vind deze concealer vooral heel fijn vanwege de dekking. Zodra je maar een kleine hoeveelheid aanbrengt merk je direct dat je huid er een stuk egaler uitziet. Het trekt niet in de lijntjes en gaat niet creasen gedurende de dag. Wel even heel goed blenden want de substantie is wel vrij stug.

Zelf heb ik de kleur medium tan, voor in de Zomer perfect maar voor in de Winter misschien net iets te donker voor mij. Hopelijk valt dit mee! In totaal zijn er 12 verschillende kleuren in een grote kleurrange, ook voor de getinte dames!

Mijn Tarte concealer vind ik nog net iets fijner aangezien de substantie iets luchtiger is. Toch wissel is ze vaak af aangezien deze kleur nu iets beter bij mijn huid past. Ik ben zeker blij met mijn aanschaf en ga niet de deur uit zonder concealer, echt een life saver.

Helaas kunnen we sinds kort niet meer op Sephora.com bestellen en dus ook niet gemakkelijk aan dit product komen. Enorm jammer want als deze dus op is houd het even op voor mij! Mocht je dus in de USA komen zou ik zeker aanraden om deze concealer in te slaan! Hij kost €20.

 

 

 

 


Volg:

2 Reacties

  1. 11 augustus 2018 / 15:00

    Hele fijne review! Ik heb hem ook al een tijdje, via QVC gekocht. Het is wel echt een unieke textuur waar ik in het begin een beetje aan moest wennen, maar nu ik hem langer heb vind ik hem ook erg fijn. Hij dekt als een malle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *