Interieur | Boomstamtafel

Boomstamtafel

Al een enorme tijd zitten wij te denken om een 6-persoons eettafel aan te schaffen. Eigenlijk al vanaf het begin dat we in dit huis wonen. We wisten al vrij snel wat we wilden en vandaag kan ik aan jullie laten zien wat het is geworden.

Onze oude tafel (boven) was zoals je ziet op de foto nog in hele goede conditie en eigenlijk was er niets aan de hand met die tafel en stoelen. We wilden alleen heel graag een tafel waar 6 stoelen aan kunnen en waarbij we gezellig met zijn alle kunnen tafelen/eten. Maar het moet wel een tafel zijn die jaren mee gaat en waar we niet op uit gekeken raken.

Eenmaal een zoektocht op Pinterest kwamen we bij de boomstamtafels. Robuuste tafels die dus van boomstammen worden gemaakt en waarbij de afwerking een beetje nonchalant is. Als poten wilden we heel graag zwart geborsteld metaal. Nog twijfelend over een U of een X poot maar uiteindelijk gekozen voor de X-poot.

De tafel is massief en daardoor dus ook erg zwaar. Ik hoop niet dat wij de eerst komende 10 jaar willen gaan verhuizen want dan hebben we een zwaar karwei aan deze tafel. De zijkant van de tafel loopt doordat het uit boomstammen is gemaakt niet volledig recht. Bij onze tafel valt het mee maar je hebt boomstamtafels waarbij de vormen echt krullen.

We hebben de tafel laten maken bij Bax Hout in Terheijden. Je kunt samen met hun helemaal bespreken wat je wilt en hoe je hem precies wilt hebben. Het is een unieke tafel die dus niemand anders in zijn woonkamer heeft. Heel veel mensen vragen of het wel handig is zo’n onbewerkte tafel. Onze tafel is in een sterke vernis gezet aan de bovenkant hierdoor kun je er dus bijvoorbeeld gewoon een kopje koffie op zetten. Mocht je alsnog lelijke plekken ooit krijgen dan kan de tafel weer licht opgeschuurd worden en vernist.

Voor de stoelen was de enige eis dat ze niet meer zo groot moesten zijn als de vorige. Dat waren grote verrijdbare kuipstoelen die er eigenlijk net wel/net niet onder pasten. Ze zaten ontzettend lekker maar waren ook echt ontzettend lomp. De nieuwe stoelen moesten dus kleiner zijn. Wat ikzelf nog als eis had was dat ze niet van plastic moesten zijn (die zie je tegenwoordig veel). Geen harde stoel waar je een vierkante kont op krijgt. Ik zit namelijk vaak aan tafel voor bijvoorbeeld mijn blog en wil dan wel graag een paar uur achterelkaar comfortabel zitten.

Bij van Bommel meubelen kwamen we deze suède leren kuipstoelen tegen. Ze zitten echt heerlijk zacht en zijn smal genoeg om er drie naast elkaar te hebben. Ook zit je bij deze stoelen wat hoger waardoor je een betere houding hebt. De kleur was nog een discussie want mijn oog viel op de cognac kleur en die van Niels op deze taupe/grijze kleur. Uiteindelijk zijn we toch voor de taupe/grijze kleur gegaan omdat dit wat rustiger oogt (ik heb over mijn hart gestreken haha!). Dan mag ik uiteindelijk los gaan met de accessoires voor erop.

Wat ik op de tafel voor accessoires ga zetten? Daar ben ik nog niet helemaal over uit. De tafel is nu ook natuurlijk een stuk groter en ik kan er meer op kwijt. Ik wil dus ook iets moois middenin wat dan ook een tijdje mee gaat. Ik houd vooral van natuurlijke accessoires. Hier moet ik dus nog even over na gaan denken.

Wat vinden jullie van onze nieuwe tafel?

Signature
Volg:

1 Reactie

  1. Kathleen
    21 februari 2018 / 07:52

    Het is een prachtige tafel! Staat heel rank in de kamer , vooral met de nieuwe stoelen . Daar zullen jullie nog veel kunnen van genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *