Hotspots in Curacao

Curacao was voor ons de eerste keer en zoals je misschien wel hebt gelezen hebben wij maar 5 van de 10 dagen daar kunnen genieten. In die 5 dagen heb we toch een aantal leuke tentjes en plaatsjes ontdekt die ik met jullie wil delen. Waarschijnlijk zijn er dus nog veel meer mooie plekken te vinden.

Wij wilde vooral graag relaxen op Curacao en ik kan je vertellen dat het eiland daar heel erg voor geschikt is. Ons hotel waarin wij in verbleven was Lions Dive Beach Hotel. Een goed aangeschreven hotel aan Mambo Beach. We zaten buiten het hoog seizoen en het was lekker rustig, er waren altijd ligstoelen vrij aan het strand en konden we lekker op ons gemak lunchen en eten.

We hadden voor 5 dagen een auto gehuurd maar helaas maar twee volle dagen kunnen gebruiken. We zijn allereerst naar Willemstad gereden. De pontjesbrug opgelopen en de gekleurde huisjes op de foto gezet. Helaas vonden we Willemstad zelf een beetje tegenvallen. Na een uurtje hadden we het namelijk alles wel gezien. We besloten richting Jan Thiel te rijden en te gaan lunchen bij Zanzi Bar. Een hippe tent waar je echt heel lekker kunt eten en gezellig kunt zitten.

Na een stuk te hebben gelopen bij Jan Thiel zagen we ontzettend mooi hotel en restaurant, namelijk Papgayo Beach hotel. We besloten er ‘s avonds terug naar toe te rijden en er te gaan eten. Het eten was echt super lekker en het is in het weekend daar ontzettend gezellig. Er is live muziek en je kan er een dansje wagen. Mocht je rustig willen zitten kun je ook gewoon alleen een drankje doen. Dit is echt zeker een aanrader!

Dag twee besloten we strandjes te gaan bezoeken. Onderweg naar Kleine knip zagen we op google maps dat we ook flamingo’s konden spotten, dit is bij Sint Willibrordus. Ze leven daar in het wild en komen af en toe daar heen. De kans dat ze er niet waren was er ook maar wij hadden geluk! Een stuk of 10 flamingo’s in het wild, echt ontzettend gaaf.

Daarna richting Kleine knip en door naar Grote knip. Het water is echt ontzettend blauw. Bij de Grote knip was het vooral heel druk, we besloten toch even te gaan snorkelen. Zeker mooi maar niet veel mooier als bij ons hotel. Ook werd bij grote knip overal geld voor gevraagd, de ligstoelen, parasol en zelfs als je je even wilde afspoelen moest je betalen. Toch leuk om even geweest te zijn!

Als laatste bestemming het hoogtepunt. Snorkelen tussen de schildpadden bij Playa Grandi. De kans is namelijk heel groot dat je ze hier ziet. Kijk vooral waar de bootjes liggen en waar de mensen aan het snorkelen zijn want daar zijn ze te vinden. Zowel kleine als ontzettende grote schildpadden zwemmen om je heen, echt ga dit doen als je in Curacao bent.

Hopelijk hebben jullie iets aan de tips en laat vooral in de comments weten als je nog tips hebt voor anderen.

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Signature
Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *