Hoe ik tijd vrij maak om te lezen?


Met een werkweek van 36 uur, een blog en drie keer in de week sporten is het af en toe best lastig om nog wat tijd te vinden om te lezen. Toch vind ik het ontzettend fijn en maak ik er graag tussendoor wat tijd voor vrij. Ik denk dat iedereen er wat tijd voor over kan hebben misschien alleen geen hele uren.

Vooral de laatste maanden vind ik het fijn om wat tijd vrij te maken om te lezen. Even een rust moment voor jezelf, even jezelf in een ander verhaal plaatsen. Ik ben nog wel zoekende naar welke genre mij het meest aanspreekt. De boeken van Liane Moriarty vind ik op dit moment heel fijn!

Voor het slapen gaan

Wat ik vooral fijn vind is om voor het slapen gaan een half uurtje te lezen. Voorheen keek ik altijd op mijn telefoon en was ik eindeloos aan het scrollen. Ik heb gemerkt dat ik stukke beter slaap als ik even een paar bladzijdes lees. Ben ik moe, dan toch nog even een aantal bladzijdes meepakken. Of ik mijn half uurtje eindeloos scrollen mis per dag? Nee helemaal niet. Voor mijn gevoel mis ik niks en heb ik gedurende de dag wel andere momenten hiervoor.

Leg je telefoon aan de kant

Dit is een grote winst bij mezelf die ik kan behalen. Als ik alle uren op tel dat ik op mijn telefoon zit dan zou ik boeken verslijten denk ik. Zelf vind ik het niet vervelend dat ik vaak mijn telefoon erbij pak maar af en toe even mijn boek in plaat van mijn telefoon levert toch een aantal hoofdstukken lezen meer op.

Zondagochtend

Net wat langer in bed blijven liggen, heerlijk op Zondag! Eigenlijk is de Zondag toch wel een beetje om te ontspannen. Zelf doe ik het te weinig, de dag beginnen met een goed boek. Toch is Zondag de beste dag hiervoor denk ik zelf. Op Zondagochtend lezen moet ik zelf toch ook echt vaker gaan doen. Ook bijvoorbeeld met een bakje koffie erbij een half uurtje lezen, sounds like a plan!

Lunchen met je boek 

Multitasken, dat is toch ideaal als het kan! Zo kun je dus heel gemakkelijk tijdens het eten van je bammetje een boek erbij pakken. Op mijn werk doe ik dit nooit omdat ik dan met collega’s ben maar op mijn vrije Maandag en in het weekend is dit de beste timing. Dit kan al snel een half uurtje zijn en daarna gewoon weer door met de dagelijkse dingen.

Wanneer lezen jullie het liefst boeken?

 

 


Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *