Boek review // Het Zwangerschapshandboek

Vanaf het begin van mijn zwangerschap hoor ik overal het ‘Oei ik groei’ voorbij komen. Het boek is blijkbaar een goede leidraad en de app kan wel eens handig zijn. Nu zag ik op Instagram dat ze een nieuw boek hebben uitgebracht namelijk Het Zwangerschapshandboek, nieuwsgierig besloot ik deze te bestellen.

Het hele zwanger zijn vind ik toch zo nu en dan een spannend gebeuren. Mijn eerste echte zwangerschap waarbij alles eigenlijk nieuw is en waarbij je je zo onzeker als wat kunt voelen. Af en toe wat herkenning of informatie lezen is dan enorm fijn. Natuurlijk kun je tegenwoordig alles op internet vinden maar soms is dat niet de beste oplossing en is het gewoon fijn om een boek te lezen.

Ik werd heel benieuwd naar dit boek en het kwam uit toen ik ongeveer 20 weken zwanger was. Wat me gelijk opviel is dat het echt een heel dik boek is! Met zo’n 574 pagina’s kan je dus wel even vooruit tijdens je zwangerschap. En verwacht niet veel plaatjes/foto’s want die staan er bijna niet in!

Het boek heeft dezelfde vormgeving als het ‘Oei ik groei’-boek. Een makkelijke inhoudsopgave en natuurlijk een legende met alle mogelijke zoekwoorden die er maar zijn over de zwangerschap.

Het jammere bij mijn zwangerschap is dat ik het eerste gedeelte al bijna door kon bladeren, dit gaat volledig over het stoppen van anticonceptie en hoe een zwangerschap eigenlijk tot stand komt. Ook vertellen ze stap voor stap wat er allemaal komt kijken bij een zwangerschap. Wanneer moet je de verloskundige inschakelen, wanneer krijg je controles en hoe is de ontwikkeling van week tot week.

Door heel het boek staan ook stukken van experts zoals gynaecologen en verloskundige met meer info. Ik heb tijdens het boek lezen ook echt wat ‘oh ja vandaar’ momentjes gehad. Ook stond er echt veel informatie in die ik nog niets wist of waarover altijd vaag gedaan word.

Er staan ontzettend handige tips in over kwaaltjes, sporten tijdens de zwangerschap, de bevalling en alle mogelijke klachten die je kunt hebben.

Wat ik ook heel mooi vind aan het boek, is dat ze een uitgebreid hoofdstuk (aan het einde) hebben gewijd aan ‘als het misgaat’. Een uitgebreide uitleg, tips en handvaten als er een miskraam is geweest. Voor mij best confronterend en ik moet eerlijk toegeven dat ik dit hoofdstuk niet helemaal heb gelezen. Als je op dat moment in de situatie zit kan dit hoofdstuk je zeker helpen.

Ik ben blij dat ik dit boek heb gekocht omdat er heel veel informatie staat over de zwangerschap maar ook zeker informatie over hoe en wat ervoor en erna. Ik denk dat je het er ook sneller bij pakt om even iets op te zoeken of terug te lezen.

Mocht je dus net zwanger zijn (of net als mij al wat verder), dan is dit boek zeker een aanrader om aan te schaffen. Het is ook echt een leuk boek om cadeau te doen wanneer iemand een zwangerschapsaankondiging heeft gedaan!  Het boek kun je bestellen via Bol.com en kost €29,99.


Volg:

2 Reacties

  1. 11 oktober 2019 / 09:49

    De boeken van Oei ik groei vind ik ook erg leerzaam! Daar heb ik ook wel veel aan gehad

  2. 11 oktober 2019 / 22:40

    Ik vind dit soort dingen zo leuk om te lezen, al die mommy blogs! Simpelweg omdat ik zo graag met kinderen werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *