Healthy Chocolate Brownies

Chocolate_brownies_1

Eigenlijk vind ik het helemaal niks om in de keuken staat. Meestal mislukt het en eindig ik met niks of moet ik hulp vragen aan mijn vriend. Toch had ik zin om iets lekkers te maken, wat wel gezond is. Pinterest is dan echt ideaal en vond daar de gezonde chocolade brownies. We hadden bijna alles in huis en hoefde nog maar een aantal dingen te halen. Vandaag laat ik je weten hoe ik ze maakte.

Chocolate_brownies_3

Als je dan iets lekkers gaat maken kun je maar beter gelijk iets doen met chocolade. Wel chocola met een hoge cacao percentage want hoe hoger hoe gezonder. Ik koos ervoor om voor de 72% te gaan, je hebt er ook van 86% maar die is misschien gelijk te bitter. Zelfs de frosting van deze brownies is gezond.

Onderstaande producten heb je nodig voor een grote ovenschaal met brownies voor +/- 10 personen.

Voor de brownie:

Voor de topping:

Chocolate_brownies_4

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden
 2. Prak 2,5 banaan tot moes
 3. Smelt de kokosolie, vet een bakblik ermee in en kluts de rest met de eieren
 4. Giet dit bij de geprakte banaan en kluts het nog eens
 5. Doe de Tarwemeel, de bakpoeder, het zeezout en 25 gram cacaopoeder in een schaal
 6. Hak de noten en de pure chocolade en doe dit in de schaal
 7. Giet het banaan-eimengsel erbij en kneed er een nat deeg van
 8. Schep het deeg in de ovenschaal, spreid het uit maar druk het niet te veel aan en bak de brownies in 35 minuten gaar in de oven
 9. Pureer ondertussen de 1/2 baan, de 1/2 avocado en 15 gram cacaopoeder met een staafmixer of een keukenmachine en bewaar deze mousse in de koelkast
 10. Laat de browniecake afkoelen, bestrijk hem met de mousse en snijd hem in kleine blokjes

Chocolate_brownies_2

Ik wilde natuurlijk gelijk even proeven. Ze smaken natuurlijk wel ietsjes anders als ongezonde brownie maar lekker zijn ze zeer zeker. Je proeft lekker veel chocolade maar ook zeker de banaan en noten die erin zitten. Ik raad wel iedereen aan om kleine stukjes te nemen want het vult echt heel erg.

Eigenlijk vond ik het nog best leuk om dit te maken. Ik heb het op mijn vrije dag gemaakt en kon niemand om hulp vragen en het lukte gewoon. Best een beetje trots dus! Ben benieuwd of jullie de brownies eens gaan uitproberen.


Volg:

2 Reacties

 1. 17 mei 2015 / 21:10

  Ze zijn onwijs mooi en lijken me heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *