Halloween // Pompoenen uitsnijden

Soms heb ik ineens van die spontane creatieve ideeën die ik direct wil uitvoeren. Zo ook dit jaar, ik wilde wel eens proberen mooie pompoenen uit te snijden voor Halloween. Met 26 graden stonden we dit weekend dus buiten onze creaties te maken. Boven alle verwachtingen is het nog aardig goed gelukt ook!

Halloween in Nederland houdt eigenlijk niet zoveel in. Er wordt hier zo weinig aan Halloween gedaan in vergelijking met bijvoorbeeld Engeland en Amerika. Eigenlijk wel heel jammer want het is toch ontzettend leuk om langs de deuren verkleed te gaan op zoek naar snoepjes.

Om toch een beetje in de Halloween sfeer te komen besloot ik samen met mijn husband pompoenen te gaan uitsnijden. Ik bestelde een kit met mesjes op internet speciaal hiervoor en stuurde mijn moeder even langs de pompoenen boer. Ik had eigenlijk gehoopt met lekker koud weer en warme chocomel dit te doen alleen het was dus afgelopen weekend 26 graden. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Maar hoe ga je dan eigenlijk te werk? 

 • Tekent eerst op de pompoenen wat je graag wil maken. Zo kan je al een beeld krijgen hoe het eruit kan zien en kan je nog dingen aanpassen.
 • Je snijdt daarna eerst het hoedje van de pompoenen.
 • Maakt de pompoen volledig leeg zodat er ook zo min mogelijk gaat rotten.
 • Maakt een gaatje (wij hadden een soort priem om het eerste gat te maken) en begin daarna met de vorm te snijden
 • Daarna kun je met een mesje of speciale mesjes de vorm uitsnijden.
 • Als je tevreden bent met je pompoen dompel je hem even een paar minuten onder in water met wat chloor.
 • Dep hem volledig droog en spray hem eventueel in met haarlak. Hierdoor gaat de pompoen glanzen en duurt het langer voordat ze gaan schimmelen.

We waren wel even bang dat het snijden van de pompoen heel moeizaam zou gaan en we echt heel veel kracht moesten gebruiken. Dit was helemaal niet zo en het was heel gemakkelijk, je kon heel gemakkelijk de figuren erin maken.

Bij onze pompoen snijd set zaten ook wat voorbeelden die je kan gebruiken om over te trekken, wijzelf hebben alles uit de losse hand gedaan. Gewoon zelf wat leuks verzinnen en uitsnijden maar.

Ik heb geen idee hoelang de pompoen mooi blijft want wij hebben afgelopen weekend dit pas gedaan. Super leuk om bij de voordeur te zetten met een kaarslichtje erin. Ik ben benieuwd of de pompoenen het vol houden tot 31 Oktober!

 


Volg:

3 Reacties

 1. 17 oktober 2018 / 23:12

  Echt super leuk! haha kijk eens wat een modellen, ja nee.. ik heb het niet over de pompoenen! Looking good guys!

 2. 21 oktober 2018 / 10:29

  Heel leuk gedaan! Heb zelf zo iets nog nooit gemaakt, maar lijkt mij echt tof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *