Fotoplank | Wat te doen met onze trouwfoto’s?

Gisteren waren we 7 maanden getrouwd en nog altijd hadden we geen foto’s van onze trouwdag hangen. Ik wilde er iets leuks mee doen in de slaapkamer maar wat dan? Ik ging op zoek en kwam een hele hoop variaties van de fotoplank tegen. Uiteindelijk is dit hem geworden!

Een fotoplank, eigenlijk zegt het woord het al een plank met daarop foto’s. Je kan het echt op heel veel verschillende manieren doen en als je op Pinterest even zoekt krijg je de leukste ideeën. Je kan het namelijk zo gek en bond maken als je zelf wilt. Ook kun je kiezen voor bijvoorbeeld dezelfde lijsten of allemaal verschillende.

Wij hebben een taupe kleurige muur achter het bed waar ikzelf een witte plank het mooiste zou vinden. Vrij snel hadden we die gevonden bij Ikea. Ze hebben hem in zowel zwart als wit daar. Ons bed is 1.60 meter en ik vond het mooiste als de plank over de hele breedte zou zijn. Bij Ikea heb je twee verschillende maten en als je die twee aan elkaar koppelt kregen we precies de maat die we wilden.  Daar waren we dus al heel snel uit!

Ik wilde graag dat alle lijsten zwart zouden zijn want het contrast van zwart, wit en taupe vond ik een mooie combinatie. Uiteindelijk hebben we ook alle lijsten bij Ikea gevonden op de grootste na. Deze grote foto is 40×50 en deze lijst heb ik van mijn schoonouders voor Kerst gehad. De kleinere lijsten zijn allemaal in verschillende formaten. Ik heb ze niet allemaal netjes naast elkaar gezet maar juist een beetje speels door elkaar. Ik moet zeggen dat ik van mezelf stond te kijken want eigenlijk wist ik eerst niet precies wat ik wilde en uit eindelijk kwam het allemaal perfect uit.

Het zijn allemaal verschillende foto’s van de bruiloft op één na, de plattegrond van Breda. Wij zijn beide dol op Breda en wonen nu in een dorp hier vlakbij. Ik had deze posters al zo vaak voorbij zien komen dat ik deze wel moest hebben voor op mijn fotoplank. Eigenlijk had ik in mijn gedachten om ook nog wat lijsten met quotes toe te voegen maar voor nu ben ik eigenlijk meer dan tevreden. Misschien dat er ooit nog wat foto’s verwisseld gaan worden, dat kan altijd.

We hadden een vrij kale muur maar iedere keer als ik nu binnen loop ben ik heel tevreden met de keuze. Het is niet te druk maar zeker wel aanwezig dat het opvalt. Mocht je ook een fotoplank willen in je huis, ga dan zeker eerst op research bij Pinterest. Ik heb zulke leuke ideeën daardoor gekregen!

Ps. Volg je me al op Pinterest? Ik heb daar een aantal voorbeelden van fotoplanken gepind!

BewarenBewaren


Volg:

1 Reactie

  1. 18 januari 2018 / 19:15

    Echt prachtige foto’s snel bij jou je album bekijken <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *