Fenty Beauty // Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation

Fenty Beauty, het make-up merk van Rihanna. Toen ik het merk in de schappen zag liggen in New York besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe foundation. Met 40 verschillende kleuren zou daar toch wel de perfecte kleur bij moeten zitten. Vandaag dus mijn review over de Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation!

Fenty Beauty is een heel nieuw make-up merk wat is uitgebracht door Rihanna. Een wijde range aan kleuren waarbij iedere vrouw de perfecte kleur kon vinden dat wilde ze met deze foundation bereiken. Met 40 kleuren moet dat denk wel aardig goed komen.

Het merk is alleen te verkrijgen bij Sephora winkels en is dus zeker wel een uniek product. Toen ik op 5th Avenue in de grootste Sephora van New York stond en besloten had voor de foundation te gaan, bleek mijn kleur daar niet op voorraad. Ik werd goed geholpen door een medewerkster en met veel zorgvuldigheid vertelde ze me dat kleur 150 ‘mijn’ kleur was. Gelukkig kon ze ook zien waar de kleur wel op voorraad was en gelukkig heb ik hem een dag later alsnog kunnen bemachtigen.

Meestal heb ik de lichtste kleur in de range die dan enigszins bij mijn huidskleur in de buurt komt. Dit keer had ik dat niet en was 150 Neutral voor mij de beste keus. Ze had een klein beetje aangebracht op mijn kaaklijn en de kleur was echt perfect.

De Pro Filt’r Soft Matte Longer Foundation zit in een flacon die vrij simpel en minimalistisch is. Mat glas, gecombineerd met witte details. Een witte dop en witte strakke letters ‘Fenty Beauty’. Ik had heel veel bij Rihanna verwacht maar iets als dit eigenlijk niet. Toch vind ik het een hele mooie chique uitstraling geven.

Deze foundation heeft een pomp flacon wat ik een fijne manier van doseren vind. Ik pomp vaak tweemaal en heb dan genoeg voor mijn hele gezicht. Ook is een pomp flacon het meest hygiënisch.

De Prof Filt’r foundation belooft een medium tot full coverage die zijdezacht aanvoelt en langdurig op zijn plek blijft zitten. De dekking zelf vind ik medium coverage. Je blijft hier en daar nog wel zien maar is zeker goed op te bouwen.

De substantie is fijn, vrij vloeibaar maar wel makkelijk te verdelen over het gezicht. Hij trekt goed in de huid en droogt volledig mat op. Wel raad ik aan om met deze foundation wat sneller te werken want hij droogt vrij snel op. Voor mensen met een hele droge huid is dit alleen misschien niet de beste foundation om te kiezen.

Fenty Beauty Pro Filt'r Soft Matte Longwear Foundation

Links boven – Zonder make-up / Rechst boven – alleen Fenty foundation / Onder – Full face make-up

Ik heb op mijn voorhoofd altijd gedurende de dag dat mijn foundation gaat ‘lopen’. Ook bij deze foundation is dat het geval. Ik moet dus voor zorgen dat ik op mijn voorhoofd wat extra af poeder.

Zelf had ik het voordeel dat iemand met mij mee keek om de kleur uit te kiezen. Helaas in Nederland zit er geen Sephora en is het wel lastig om zo een kleur te kiezen (met 40 verschillende kleuren). Verdiep je dus zeker even goed in alle kleuren als je de foundation graag wilt. De foundation is te bestellen bij Sephora en kost €30.


Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *