Favorieten thee | Verse thee

Favorieten Thee

Vroeger was ik niet zo weg van thee maar de laatste jaren ben ik er juist verzot op geworden. Vooral omdat ik verse thee soorten heb ontdekt in heel veel verschillende varianten. Ik wil vandaag mijn favorieten thee op een rijtje zetten en jullie er mee inspireren.

Thee zoals Pickwick vind ik lekker maar niet om die de gehele dag door te drinken. Sinds ik verse thee heb ontdekt merk ik echt dat deze een stuk minder bitter smaken. Ook heb je echt zoveel verschillende keuzen en worden er heel veel verschillende ingrediënten voor gebruikt. Je hebt zelfs thee die je volledig zelf kunt samen stellen.

Op mijn blog heb ik al eens een tag ingevuld over thee en daar was ik toen nog zoekende naar mijn favorieten. Er komen ook steeds meer verschillende thee’s uit dus ik sluit niet uit dat er steeds meer favorieten bij zullen komen.

Ik heb verschillende winkels ontdekt waar ik mijn verse thee kan halen, zo kan ik in Breda naar Multiboek en Simon Levelt en in Prinsenbeek naar het Chocohuys. Er zitten bij mijn favorieten ook een aantal die door deze zaken zelfs zijn samen gesteld, deze zullen dus ergens anders wat moeilijker te vinden zijn. Mocht je in de buurt wonen raad ik zeker aan om eens in deze winkels een kijkje te nemen!

Sinds kort heb ik ook een enorm schattig theepotje waar 0,8L in past en dus genoeg voor een avondje thee leuten. Hierin zit een filter waarin je de verse thee kunt doen. Het staat ook nog eens super gezellig en leuk vind ik zelf. Je kunt deze theepot van gietijzer in verschillende formaten verkrijgen bij Bol.com. Aanrader als je van thee houdt!

Op dit moment zijn drie verschillende thee soorten van Simon Levelt en twee van Multiboek mijn favorieten. Allereerst die van Multiboek, zij hebben een heel groot aanbod aan verschillende thee soorten en laatst heb ik deze twee daar aangeschaft. Vooral rooibos thee is in deze tijd van het jaar mijn favoriet. Beide totaal verschillend maar ze vallen beide onder de Rooibos.

Aogse Rooibos 

Thee versierd met rode goji bessen en rode korenbloemen en een heerlijke zoete en fruitige smaak, afgewerkt met een vleugje kaneel.

Rooibos, Appel, Goji bessen, Aroma, Korenbloembloesem, Antioxidant: Ascorbinezuur

Openhaard Romance

Een met toegevoegde Rooibos een “ronde” Vruchtenmelange met een aangenaam Aroma.

Appel, Rooibos, Kaneel, Ananas (Ananas, Suiker, Citroenzuur), Rozenbottel, Cacaobonen, Steranijs, Amandel, Kruidnagel, rosa Pepertjes

Van Simon Levelt heb ik drie favorieten namelijk Winter thee, Lente thee en Aloe Vera green thee. Allemaal totaal verschillend maar toch grijp ik regelmatig naar alle drie.

Winter thee 

Zwarte thee, kaneelstukjes, sinaasappelschil, rozenbottel, kruidnagel, rum, zoethout, venkelzaad, rozenbloemblaadjes, braamblad.

Lente thee

Zwarte thee, zoethout, goudsbloem, korenbloem, rozenbloemblad

Aloe Vera green thee

Groene thee, aloë vera  blokjes (12%) (aloe vera (55%), suiker, citroenzuur), jasmijnbloesem.

Op het werk ga ik standaard voor Pickwick Rooibos omdat ik daar natuurlijk geen keuze heb uit verse thee. Thuis geniet ik daarom meer van mijn verse thee. Ik ben zeker nog niet klaar met uitproberen en wil het liefst elke smaak die er is eens uitproberen. Mocht ik nog in de loop van de tijd nog meer lekkere smaken tegen komen laat ik het zeker aan jullie weten!

Hebben jullie favorieten verse thee smaken?

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Signature
Volg:

1 Reactie

  1. Kathleen
    31 januari 2018 / 08:19

    Mooi kannetje! Blijft vast heel lang warm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *