Dyson Supersonic föhn

Dyson Supersonic föhn

Een grote liefde voor gadgets, dat heb ik al jaren. De nieuwste snufjes en de nieuwste producten zou ik het liefst allemaal uit willen proberen. Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn husband dit geweldige cadeau! Een Dyson Supersonic föhn. Is deze föhn het geld echt waard?

Laten we gelijk met de deur in huis vallen deze föhn is duur! Heel veel mensen zouden nooit zoveel geld uitgeven aan een föhn. Maar ik als liefhebber van gadget vond het een super cadeau en ben er ook echt heel blij mee. De ene geeft geld aan kleding, auto’s of eten uit en wij aan zulke verjaardagscadeau’s haha.

Dyson staat vooral bekend om hun stofzuigers en ventilatoren maar ze hebben meer dan dat. Sinds 2016 bestaat deze föhn namelijk al, Dyson heeft hiervoor 4 jaar geploeterd en uiteindelijk is dit het design geworden. Ik moet zeggen het oog wil ook wat en een design zoals deze zie je bij geen enkele föhn.

Wat is er dan zo speciaal aan? De vraag die ik al meerdere keren gesteld kreeg. Allereerst de föhn is echt stukke stiller als de andere föhns die ik in het verleden heb gehad. Ook het gewicht van de föhn is beter verdeelt en een stuk lichter. Hij is handzamer en stukke makkelijker om mee te nemen. Vandaar dat ook veel kappers en hairstylisten deze föhn in bezit hebben.

Wat de grootste winst van deze föhn is, is dat de techniek uniek is. De föhn pakt namelijk lucht uit de omgeving (vandaar dat open gat!), dit wordt naar binnen gezogen en verdriedubbeld. De 3x zo harde luchtstroom komt er langs de voorkant weer uit. Doordat het een gerichte luchtstroom is worden de haren sneller droog. De temperatuur van de omgeving (en het haar waarop je richt) wordt continu gemeten door de föhn en hierdoor wisselt de föhn continu van temperatuur. Wel zitten er nog altijd drie standen op maar de föhn zal nooit zo heet worden dat het haar beschadigd door deze technologie.

Mijn haren zijn door deze Dyson Supersonic föhn echt stukke sneller droog. Na 5 minuten is het meeste echt al droog terwijl ik heel veel en dik haar heb waarbij je normaal gesproken zo’n 15 min mee bezig ben wil ik het enigszins droog hebben. Mijn haar voelt daarna ook zeker een stuk zachter aan. Ik moet het daarna alleen nog wel uitkammen want mijn haren worden niet geföhnd zonder klitten. Een groot voordeel is ook dat je haren niet vast kunnen zitten in de föhn aangezien het toch een gat is.

Er zitten drie verschillende opzegstukken bij de Dyson geleverd. Deze hechten zich aan de föhn door middel van een magneet, Dyson heeft overal aan gedacht natuurlijk.  Ook zit er een matje bij waarop je de Dyson föhn kan neerleggen om eventueel af te koelen.

Ik ben echt heel blij met de föhn en gebruik hem non-stop. Dyson zou alleen de prijs moeten verlagen mocht het wat betaalbaarder worden voor iedereen. Want €399 voor een Dyson Supersonic föhn is toch echt wel een gevalletje luxe. Er zit gelukkig wel twee jaar garantie op de föhn.


Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *