Bakbijbel // Rutger van den Broek


Daar is ie dan eindelijk, mijn holy grail voor het bakken! De laatste maanden ben ik goed aan het bakken geslagen en heb er een nieuwe hobby van ontwikkeld. Om niet gelijk in het diepe te springen ben ik dus eerst aan de slag gegaan met dit boek, Bakbijbel.

Het liefst zou ik willen beginnen met de meeste moeilijke taarten te bakken want tja die zien er toch eigenlijk ook wel het lekkerste uit. Om toch maar eens bij het begin te beginnen besloot ik wat recepten te gaan proberen uit de bakbijbel. In de bakbijbel worden alle basis baktechnieken besproken en getoond door middel van foto’s. Zo kun je de technieken zoals spijs en bladerdeeg maken goed onder de knie krijgen.

Het boek is geschreven door Rutger van den Broek. Hij heeft in 2013 ‘Heel holland bakt’ gewonnen en is daardoor enorm succesvol geworden. In totaal heeft hij nu al 4 verschillende boeken uitgebracht. Ook heeft hij een goedlopende blog waar hij nieuwe recepten op vermeld. Ontzettend leuk om hem te volgen dus.

Dit boek is vanaf het begin zo kluns-proof geschreven dat zelfs ik het de eerste keer goed kon volgen. In het begin van het boek worden namelijk alle standaard bakprocessen (met foto’s!) beschreven zoals het maken van spijs, bladerdeeg, cakebeslag etc. Je word gedurende veel recepten hier terug naar verwezen. Het boek is voor de rest opgebouwd uit verschillende categorieën zoals taarten, cake en toetjes zodat het de keuze wat je gaat maken misschien iets makkelijker maakt.

Ik heb al een hoop recepten uit het boek geprobeerd en allemaal zijn ze tot nu toe goed gelukt. Wat ik zoal gemaakt heb is de speculaastaart, kruimelcake, koffiebroodjes en een kersentaart. Ik begin er zelfs zo’n enorme plezier in te hebben dat mensen het lekker vinden. Ieder weekend denk ik weer, wat zal ik nu weer gaan maken! Soms bedenk ik zelfs een eigen variatie op een van de recepten wat dan ook nog eens lekker uitpakt. Het is gewoon een kwestie van proberen, zolang je de basis maar goed houd.

Ik heb nog een hele waslijst aan recepten die ik uit wil proberen. Zo lijkt het me nog een keer leuk om zelf donuts of soezen te maken. Ook staan er bijvoorbeeld de simpele bak recepten is als een dood normale appeltaart, wafels of oliebollen.

Zoals je misschien al merkt ben ik echt enorm enthousiast over de bakbijbel. Eigenlijk moet iedereen deze in hun kast hebben staan. De Bakbijbel is te koop bij Bol.com en kost €25. Voor het aantal recepten dat erin staat is het zeker geen geld!

BewarenBewaren

Signature
Volg:

1 Reactie

  1. 4 december 2017 / 09:34

    Ik kende dit kookboek nog helemaal niet, maar het ziet er goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *