Boeken die ik graag nog wil lezen

Header_2

Heerlijk is het om in je vakantie wat boeken uit te lezen en je even te ontspannen. Helaas was dit voor mijn twee weken niet het geval met een pup van 8 weken oud. Nu ze al een aantal weekjes bij ons is kan ik weer van tijd tot tijd wat lezen. Heerlijk vind ik het om even in het verhaal te zitten, ik heb nog heel wat boeken op mijn lijstje staan namelijk. Misschien kunnen jullie me wat boeken aanraden!

Bij mij duurt het eigenlijk wel wat langer voordat ik een boek uit heb. Ik lees af en toe even wat voor het slapen gaan en in het weekend. Toch wil ik weer eens wat meer gaan lezen want eigenlijk vind ik het heel ontspannend. Daarom houd ik een lijst van boeken bij die ik nog graag wil lezen. Zo’n lijst maakt je nieuwsgierig naar volgende boeken. Hebben jullie toevallig al één van deze boeken gelezen en is het een aanrader?

[line]

De laatste liefdesbrief en Vier plus een – Jojo Moyes

Mijn laatst uitgelezen boek is van Jojo Moyes namelijk Voor jou. Een ontzettend mooi boek die ik wat moeilijker neer kon leggen omdat ik graag wilden weten wat er ging gebeuren. Ook zeker een boek waarbij je mee wordt getrokken in de emoties. Ikzelf vond dit één van de mooiere verhaallijnen die ik heb gelezen. Vandaar dat deze twee boeken hoog op mijn lijstje staan.

 
De laatste liefdesbrief
 
Als de jonge journaliste Ellie door de archieven van de krant snuffelt op zoek naar een goed verhaal, stuit ze op een brief uit 1960 waarin een man aan zijn geliefde vraagt haar echtgenoot voor hem te verlaten. Het raakt een gevoelige snaar bij Ellie zelf verwikkeld in een relatie met een getrouwde man en ze gaat op zoek naar het verhaal achter deze brief. In 1960 wordt Jennifer wakker in een ziekenhuis na een auto-ongeluk. Ze kan zich niets herinneren, van haar man, haar vrienden, wie ze was. Als ze thuiskomt ontdekt Jennifer een verborgen liefdesbrief en ze begint een zoektocht naar de man voor wie ze alles wilde opofferen
 
Vier plus één
 
Jess is een alleenstaande moeder van twee kinderen. Haar dochtertje Tanzie is briljant in wiskunde, haar stiefzoon Nicky wordt genadeloos gepest. Hoezeer Jess ook probeert de eindjes aan elkaar te knopen, het lukt elke keer net niet.  Als Tanzie mee mag doen aan een wiskundewedstrijd in Schotland met een flinke prijzenpot, grijpt Jess de mogelijkheid om haar daarmee naar een betere school te sturen met beide handen aan. Maar als hun auto het begeeft, lijkt ook die kans verkeken. Tot Ed langsrijdt, en stopt, en hun een lift aanbiedt.

Beide verhalen lijken weer een verassend einde te hebben die je niet van te voren kan voorspellen. Hopelijk kan ik beide boeken binnenkort lezen want ik ben heel benieuwd!

[line]
Wat heb ik gedaan -Amanda Prowse

 
Kathryn is het ultieme voorbeeld van de perfecte echtgenote en moeder. Als je stiekem door de ramen van het gezellige huis gluurt, zie je een gelukkig gezin aan de keukentafel eten. Alle wereldse problemen zijn buitengesloten van deze tafel. Je wordt jaloers als je ze ziet zitten. Maar schijn bedriegt. Kathryn zit gevangen in een vreselijke droom. En ze heeft besloten er iets aan te gaan doen.

Ieder huisje heeft zijn kruisje zeggen we wel eens alleen heeft dit verhaal ook weer een totaal andere wending volgens mij. Van Amanda Prowse heb ik nog geen eerdere boeken gelezen.
[line]
Niet te filmen – Sophie Kinsella

Een angststoornis maakt het dagelijks leven van de veertienjarige Audrey behoorlijk lastig. Ze heeft baat bij de gesprekken met haar psycholoog, maar ze komt pas echt tot bloei wanneer ze Linus ontmoet, een teamgenoot van haar oudere broer. Linus snapt haar. Audrey kan met hem over haar angsten praten zoals ze dat nog nooit met iemand anders heeft kunnen doen.

Een boek wat ik vaak voorbij zie komen en waar veel mensen over te spreken zijn. Schijnbaar heeft Sophie een leuke schrijfstijl en komt dat goed tot zijn recht in deze jeugdroman. Een boek wat wel makkelijk weg te lezen blijkt.

[line]
Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover

Als Tate haar nieuwe buurman Miles ontmoet weet ze zeker dat het geen liefde op het eerste gezicht is. Zelfs ‘vrienden’ is een groot woord. Het enige wat ze gemeen hebben, is een ongekende wederzijdse aantrekkingskracht. Miles wil geen liefde, Tate heeft geen tijd voor liefde, dus blijft over: seks. Miles heeft wel twee voorwaarden waar Tate zich aan moet houden: geen vragen over het verleden en geen verwachtingen voor de toekomst. Kan Tate dit volhouden? En wat houdt Miles voor haar verborgen?

Altijd fijn zo’n zoet sappige roman waarin alles perfect blijkt te zijn op het begin en daarna toch anders uitpakt.

[line]
Leef! – Laura Maaskant

Die diagnose kreeg ze op haar vijftiende, en vier jaar later opnieuw. Laura wordt na een lang en zwaar behandeltraject genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op waar ze gebleven was: na haar vwo gaat ze studeren in Amsterdam. Maar dan keert de ziekte terug. De prognose is ongewis, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven. Niet met een bucket list, maar ‘gewoon’, met haar vrienden en haar familie, en in haar werk. Zoals ze zelf zegt, ervaart ze haar leven nu juist heel intens. Laura’s ziekte brengt niet alleen rampspoed, maar ook de mogelijkheid om te genieten van de tijd die haar nog rest. Haar leven is ‘in goud veranderd’.

Een boek met een emotioneel verhaal waar je het maar moeilijk bij droog kan houden verwacht ik. Heel benieuwd wat Laura allemaal doet om nog van haar leven te geniet.

[line]

Het meisje in de trein – Paula Hawkins

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Een spannend boek! Daar ben ik dan ook wel weer van. Heel benieuwd wat Rachel mee maakt! Dit boek staat ook in de Top 10 van boekenlijst.

Signature
Volg:

1 Reactie

  1. 12 augustus 2015 / 08:08

    Echt een aanrader is de schrijfster Helena van Rijn en Suzanne Vermeer. Vooral Suzanne vermeer is echt geweldig!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *