Boek review // Het Basisbakboek van Laura’s Bakery

Het is dat ieder pondje door het mondje gaat anders zou ik ieder weekend iets lekkers willen bakken! Laten we dat maar niet doen. Maar het basisbakboek van Laura’s Bakery moest ik gewoon hebben om binnenkort wat lekkers uit te gaan maken. Ook voor de nog niet zulke professionals onder ons is dit boek top, kijk mee!

Omdat ik mezelf ook nog niet echt professioneel bakster kan noemen was Het basisboek van Laura’s Bakery dus ook een hele goede uitkomst voor mij. Ik had Laura’s blog sinds een maand geleden nog niet eens ontdekt en toen ik er uiteindelijk op kwam wilde ik eigenlijk alles maken.

Laura heeft al drie boeken uitgebracht; het basisbakboek, het bakboek en het borrelhapjes bakboek. Ik dacht laat ik eerst maar eens beginnen met het basisbakboek want er mislukt nog wel eens wat of is net niet zoals ik had gehoopt. Daar leer je alleen maar van natuurlijk!

Allereerst is het boek erg overzichtelijk en staan er echt hele mooie foto’s bij de baksels. Ook een leuke quote mag natuurlijk niet ontbreken waar ik het stiekem wel mee eens ben. In het eerste hoofdstuk staan een aantal vullingen en toppings die je heel vaak nodig hebt bij baksels daarna komen de koekjes, cakes, brownies, biscuits en schuimpjes. Als je dit boek kan uitspelen mag je je volgens mij wel zeggen dat je al ervaring hebt.

Ieder hoofdstuk begint met tips en tricks, super handig! Want zo heb je dus minder kans dat het fout gaat. Daarna een basisrecept en vervolgens een hele hoop variaties daarop waardoor de baksels weer anders worden. Dus geen hele taarten maar gewoon lekkere koekjes, brownies, biscuitjes en schuimpjes.

Hoog op mijn baklijst staan nu in ieder geval de Cinnamon swirl cookies, stroopwafel cake en de schuimpjes. Wat ik ook heel fijn vind is dat de ingrediënten allemaal gewoon heel makkelijk te verkrijgen zijn. Niks raars en 9 van de 10 heb je vaak al in huis.

Dus ik ga aankomende baksels mooi uit Het basisbakboek van Laura’s Bakery maken en laat het nu aftellen zijn naar mijn verlof dus dan heb ik hopelijk helemaal genoeg tijd om te bakken!

 


Volg:

2 Reacties

  1. 9 november 2019 / 11:08

    Leuk boek hé! Mijn moeder heeft hem ook en zij is er ook altijd erg enthousiast over. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *