Bikini Body Guide – Kylie Itsines Week 1/2

Header

Bijna niemand zal het geloven maar ik ben de laatste twee weken heel hard aan het sporten. Ik had een doel voor mezelf om meer te gaan sporten en beter op te letten met slecht eten. Op 5 Januari ben ik daarom maar gelijk goed van start gegaan en ben ik begonnen met de Bikini Body Guide van Kylie Itsines. Lees mee hoe mijn eerste twee weken zijn gegaan.

Guide

De bikini body guide van Kylie Itsines is bekend over de hele wereld. Misschien is het ook echt wel een hype maar wie niet probeert weet het niet. Op instagram zijn heel veel meiden te volgen die ermee bezig zijn en de progress die ze maken is echt adembenemend. Iedere keer als ik op instagram kijk krijg ik weer motivatie.

Schema

Wat houdt het in? Kylie Itsines heeft een guide gemaakt die je gedurende 12 weken zult volgen. De guide is onder verdeeld in drie verschillende week categorieën. Je bouwt het langzaam op. Al moet ik zeggen dat week 1 echt killing was en niet echt opbouwend hahaha!! Week 1 t/m 4 zul je 3 keer in de week kracht training doen en de overige dagen powerwalken of fietsen. Dit betekent dat je tussen de 35 en 45 min moet wandelen of fietsen waardoor je hardslag continu hetzelfde blijft. Dan heb je nog een dag in het weekend waarbij je lekker stretcht. De oefeningen voor de kracht training staat duidelijk uitgelegd in de guide en ik vind ze heel leuk om te doen.

BBG

Ik had nooit gedacht dat ik zoveel zou gaan sporten maar ik moet zeggen het voelt eigenlijk heel erg goed. Veel fitter en energieker ben ik door het sporten. Meestal ga ik twee keer in de week naar de sportschool en de eerste vier weken doe ik 1 of 2 keer kracht thuis. Ik heb een kettlebelt en Yogamatje waardoor ik dus ook thuis kan trainen.

Week 1

Week 1 was wennen. Op maandag begon ik goed in de sportschool maar dinsdag en woensdag kon ik bijna niet lopen van de spierpijn in mijn benen. Echt alles deed zeer! Toch ben ik op dinsdag en woensdag gaan wandelen, dit doe ik vooral in mijn pauze op het werk. Ook heb ik woensdag avond thuis mijn kracht gedaan, de buik en armen waren aan de beurt. Toen eenmaal mijn spierpijn in mijn benen weg begon te trekken had ik het dus in mijn buik en armen hahaha! Het voelt wel lekker omdat je weet dat je wel kei hard heb getraind. Vrijdag heb ik ook nog kracht gedaan en heb ik mijn hele lichaam getraind.

Quote

Week 2

Week 2 kon ik mijn ritme beter vinden en begon ik maandag vol frisse zin in de sportschool. De benen even goed getraind met de Kylie workout. Dinsdag had ik een rustdag en heb ik niet veel spannends gedaan. Woensdag weer na het werk gelijk naar de sport school. Ik begin het eigenlijk best leuk te vinden om me eigen zo uit te putten. Donderdag had ik een cheat day en gingen we spontaan sushi eten (Not good at all!! maar was zooooo lekker). Vrijdag full body workout, zaterdag rust en vandaag ga ik nogmaals naar de sportschool!  Deze week was dus echt een knaller en gaf me echt hele goed gevoel. Ben er achter gekomen dat ik na het werk gelijk moet gaan sporten zodat ik het niet uitstel.

Qua eten doe ik gewoon net als normaal alleen eet ik geen slechte tussen doortjes meer en let ik erop dat ik meer groente en fruit eet. Iedere dag gaat er wel een komkommertje of worteltje mee haha. In het weekend heb ik tegen mezelf gezegd dat ik 1 dag een cheat day heb waarbij ik wel wat lekkers mag.

Het is best heftig van bijna niet sporten naar zoveel in de week. Ik ga niet zeggen dat ik het 12 weken volhoud want we zitten namelijk ook met de verhuizing. Ik zie dus wel hoe het loopt maar voor nu ben ik zeker gemotiveerd. Op instagram zie je hele grote veranderingen, ik snap dat de verandering bij mij iets minder zal zijn omdat ik haar dieet niet volg. Ik wil dit gewoon doen om fitter te worden en strakker te worden. Hoe de veranderingen zullen zijn zien we natuurlijk vanzelf!

Zouden jullie het leuk vinden als ik af en toe een update plaats over de vorderingen? 


Volg:

6 Reacties

 1. 18 januari 2015 / 14:41

  Super leuk artikel! Ik heb er al wel is eerder dingen over gelezen, maar het is leuk om te lezen dat het zo goed bevalt. Daarnaast heb je een leuke blog.
  Liefs, Anne

  • Vera
   Auteur
   18 januari 2015 / 17:23

   Dankjewel voor je leuke reactie!

 2. 18 januari 2015 / 15:19

  Wow wat een leuke artikel. Met de foto’s enzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *