5 Tips om je make-up mooier te laten zitten op een vette huid

Tips om je make-up mooier te laten zitten op een vette huid

Mijn huid is altijd al een gecombineerde huid geweest, een vettige T-zone maar de rest van mijn huid is prima. Als je dan een hele dag van huis bent is het fijn dat je niet na een paar uur al gelijk gaat glimmen. De laatste jaren heb ik een aantal trucs ontdekt waarbij ik mijn make-up de hele dag op zijn plek houd. Vandaag deel ik met jullie mijn tips om je make-up mooier te laten zitten op een vette huid.

Het is gewoon vervelend als je thuis komt en ziet dat je voorhoofd, neus of wangen glimmen. Niet omdat je zweet maar meer omdat je huid vettig is geworden gedurende de dag. Toch kun je er een hele hoop doen om het enigszins te voorkomen. Bij mij werken deze tips en trucs heel goed dus hopelijk ook voor jullie!

Al een goede basis met gezichtsverzorging

Vroeger vond ik gezichtsverzorging allemaal maar onzin. Je smeerde wat op maar mijn huid zag er op zich al gewoon goed uit en gezichtsverzorging kan vrij prijzig zijn. Maar nu ik wat ouder word (klinkt heel erg!) snap ik het nut van verzorging heel goed. Op langer termijn gaat je huid er echt stukke beter van uit zien, zelfs als je al een mooie huid had! Ik vind bijvoorbeeld de producten van Paula’s choice heel fijn en Clinique. Deze zijn ook nog eens betaalbaarder en ik ben er van overtuigd dat mijn huid hierdoor ook minder is gaan glimmen!

Gebruik zo nu en dan een kleimasker

Een kleimasker zorgt ervoor dat het overtollige talg en olie van je huid wordt opgenomen. Het dood ook nog een bacteriën en schimmels. Wel raad ik aan om dit maar één keer per week te doen aangezien het ook een teveel aan talg en olie kan wegnemen waardoor het juist weer te droog wordt en je huid juist weer meer talg gaat aanmaken. Zolang je het gewoon één keer per week gebruikt is er niks aan de hand.

Goede Primer voor je make-up

Als je een vette huid hebt is de kans ook groot dat bijvoorbeeld je foundation of concealer gaat ‘lopen’, hierdoor kan je dan ophoping van je foundation krijgen. Hier had ik heel erg last van vroeger. Je krijgt het dan ook echt niet meer mooi verdeeld omdat je huid zo glad is. Wat een hele goede basis hiervoor kan zijn is een matterende primer. Kies wel een primer die niet al je poriën laat verstoppen want dan krijg je juist weer onzuiverheden.

Matterende poeder na je foundation

Mijn all time favoriet voor een matterende poeder is die van Laura Mercier. Je betaalt er ook voor maar deze poeder is echt een topper. Ik gebruik een dun laagje poeder over mijn foundation en concealer en het blijft zo mooi mat. Niet dat je een cakey laag krijgt maar echt subtiel. Je kunt hem makkelijk verkrijgen via Skins of Bijenkorf, je doet er wel heel erg lang mee!

Fixing spray

En dan als laatste! Een fixing spray aan het einde van je routine, nadat je dus je make-up hebt aangebracht. Je denkt op het begin dit verpest heel mijn make-up omdat het nat aanvoelt maar het trekt in en laat je make-up een stuk langer zitten.

Natuurlijk ben ik vooral heel erg benieuwd of deze tips om je make-up mooier te laten zitten op een vette huid helpen. Laat het me dus zeker even weten!


Volg:

2 Reacties

  1. 5 november 2019 / 15:10

    Leuke tips! Ik heb zelf gelukkig geen vette huid, maar ik snap hoe lastig dat soms kan zijn. Mijn huid is in tegenstelling heel droog en dat is ook niet altijd even fijn. Maar gelukkig met de juiste tips en tricks kan je het heel erg verhelpen 🙂

  2. 7 november 2019 / 16:51

    Handige tips! Ik heb zelf juist een droge huid, maar met tijden kan hij ook vettig zijn. Zeker wanneer ik rond mijn menstruatie..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *