4x waarom December mijn favorieten maand is?

December is mijn favorieten maand van het hele jaar! Mensen verklaren me af en toe voor gek want het is koud, de dagen lijken korter te duren en de gekte om Kerst begint. Maar ik houd daar juist zo van. Het aftellen naar Kerst is echt zo mijn ding.

Of je bent fan van December of je wilt deze maand zo snel mogelijk achter je hebben. Ik ben een enorme fan! Oké het enige wat ik niet fijn vind is dat het vaak veel regent maar voor de rest vind ik alles prima. Een witte Kerst zou alles natuurlijk compleet maken maar ik vrees dat dat niet snel meer gaat gebeuren. Wij sluiten dit jaar met de maand December in ieder geval af met veel gezelligheid, fijne dagen, cadeautjes en een hoop lekker eten.

Waarom ik December dan zo leuk vind? Nou vanwege deze redenen:

Kerstboom en decoratie

Dit jaar begon ik zelfs al in November, oepsie! Ik vind de Kerstboom en decoratie gewoon zoveel sfeer in huis geven. Call me a granny, maar ik zit niets liever dan lekker thuis onder een dekentje in deze tijd van het jaar. Veel theelichtjes, lichtslingers en een hoop wijntjes, chocomelk en lekkere hapjes.

Koud en sneeuw

De afgelopen dagen begint het te vriezen en dalen vaak de temperaturen ver onder nul. Maar op koude temperaturen kun je je kleden en als het zonnetje schijnt is het echt heerlijk wandel weer. Ook is de natuur echt heel mooi als het heeft gevroren! Ik vind het ontzettend fijn om met Noa te gaan wandelen in het park of in het bos.

Korte dagen 

Het is misschien een beetje ongezellig om in het donker weg te gaan en weer thuis te komen maar het is ook fijn dat je alle lichtjes en theelichtjes kunt aansteken! Ik houd er echt van om het hele huis dan gezellig te maken. Ook is het toch super leuk om Kerstmarkten te bezoeken als het donker is met alle romantische lichtjes, of ben ik de enige?

Bijna vakantie en het nieuwe jaar

Wij zijn altijd vrij rond de Kerst en Oud en nieuw. Ontzettend fijn vind ik dat, het jaar goed afsluiten en het jaar goed inluiden met wat rust (al is de rust vaak ver te zoeken haha!). Het voelt dit jaar als een nieuwe start en hopelijk naar een goed jaar dus we genieten extra van de vrije dagen die we gaan hebben.

Vinden jullie December ook zo fijn of zijn jullie blij als de maand weer snel weg is en je een nieuwe start kan maken met Januari. Hebben jullie nog goede voornemens of wensen?

 

 


Volg:

1 Reactie

  1. 6 januari 2019 / 14:38

    Ik ben het zo met je eens. Wij hebben deze week alle kerstversieringen weer opgeruimd en het voelt nu zo leeg en kaal in huis. Ik vind het altijd zo gezellig met de kerstboom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *