Wat niemand je verteld als je gaat verhuizen.

moving

Van een appartement naar een groot huis. We dachten dat we alles tot in de puntjes hadden geregeld en het allemaal makkelijk zou lukken in twee weken klussen. Nu ik er op terug kijk was dat al een voorbarige gedachten maar het is ons uiteindelijk in drie weken gelukt. We zijn ontzetten trots erop en genieten nu heerlijk van ons nieuwe huis. Vandaag vertel ik jullie onze ‘kleine’ tegen slagen.

Allereerst wil ik zeggen dat het uiteindelijk allemaal reuze mee viel maar als je verwacht dat je zo klaar bent en er toch dingen tegen gaan zitten kan je af en toe best chagrijnig worden. Uiteindelijk hebben we er drie weken over gedaan en hoeven nu alleen nog maar de plinten gelakt te worden. Ook de accessoires zijn nog niet in huis maar dat komt allemaal wel. Het shoppen van accessoires is voor mij natuurlijk geen probleem!

Wat ik heb onderschat voor het verhuizen:

♣ Dat je eigenlijk toch heel veel spullen hebt ondanks dat je met zijn 2e in een appartement zit. Je komt ineens weer spullen tegen waarvan je het bestaan niet eens meer wist.

♣ Dat het uiteindelijk altijd meer geld kost dan waar je op rekent. Je kan nog zo goed een mooi bestandje bijhouden maar tegenslagen en tegenvallers heb je altijd.

♣ Dat Hornbach, Gamma en Praxis je dagelijkse winkels worden en dat je uiteindelijk precies weet welke gang wat ligt en wie er allemaal werken in de winkel.

♣ Dat je een gekitte wasbak niet ‘even’ van de muur af haalt. Maar gelijk heel je badkamer tegels er mee af haalt waardoor je gelijk een deel van je badkamer moet gaan tegelen.

♣ Dat plafonds schilderen een work-out op zich is en dat boven je macht werken geen pretje is. Dan nog niet te klagen over de lekkere verf spetters in je gezicht.

♣ Dat je handen, voeten en benen enorm veel blauwe plekken en schrammen opleveren door het verhuizen. Hallo korte nagels, helaas!

♣ Dat iets recht ophangen nog best moeilijk is nadat je alles tien keer hebt gemeten en dat dan de waterpas je dan weer eens teleurstelt.

♣ Dat kozijnen schilderen nooit mijn hobby zal worden en vooral niet als ze gedeeltelijk uit metaal bestaan. Helaas moet je er dan ook 10x erover heen voordat het eens dekt.

Oke, als ik het zo terug lees klinkt het erg negatief maar uiteindelijk hebben we ook heel veel gelachen erom. Zulke dingen zie je gewoon niet aankomen en ik vind dat de tegenslagen nog reuze meevallen. We gaan er nu kei hard van genieten en de klus spullen blijven nu lekker even in de schuur.

Zijn jullie al vaker verhuisd?

Signature
Volg:

4 Reacties

 1. 29 maart 2015 / 13:35

  Verhuizen is altijd een drama bij mij, chaos! Ik haat het, haha. X

  • 15 september 2016 / 04:45

   continue with the the good work on the blog. I love it. Could maybe use some more updates more often, but iÂ’m quite sure that you got more or better things to do , hehe. =p

  • 7 oktober 2016 / 18:51

   Debbie Shreesha, go to your friends list and hover over their picture till drop-down pops up – hover over the ‘friends’ button and then ‘all lists’ – tick the ‘restricted’ option – they will then only see posts and photographs you make ‘public’ – hope that helps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *